Buletin informativ nr. 13, sezon 2019-2020

22 Noiembrie 2019, la ora 15:38 / Publicat în Comunicate AJF de Biris Teodor / 1389 vizualizări

Buletin informativ nr. 13, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 13 din 21 noiembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile din Liga IV-a desfășurate în perioada 16-20 noiembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din Liga a V-a desfășurate în 16-17 noiembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 15-20 noiembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 13, DIN 16-17 NOIEMBRIE

Maran Alexandru (CS Bihorul Beiuş), Gruie Andrei (CSO Ştei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Juniorul Marincaş Elisei (Crişul Sântandrei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 20 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Ardelean Petru (CSC Sânmartin II), Mîndrilă Sebastian (Crişul Aleşd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Ciocan Silviu (CSC Sânmartin II) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 300 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

CSC Sânmartin și CS Oșorhei se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Unirea Livada se sancționează cu o penalitate de 200 de lei, conform Regulamentului de Organizare al Ligii a IV-a.

LIGA a 5-a

SERIA 2 – după etapa 13 din 16-17 noiembrie

Zbârcea Florin (Izvorul Cociuba Mare), Pleş Marius (Izvorul Cociuba Mare), Ştefan Daniel (Izvorul Cociuba Mare), Tempelean Răzvan (Gloria Căbşti), Bragya Cristian (Partizanul Sânnicolau Român), Marincean Constantin (Partizanul Sânnicolau Român), Toma Marius Dan (Zorile Bunteşti) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Maier Adrian Călin (Viitorul Batăr), Conţani Robert (Victoria Tulca), Demian Daniel Emanuel (Victoria Tulca) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Raţ Ciprian (Partizanul Sânnicolau Român) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 100 lei, conf TII, SII, art. 63/1e.

Berche Raul Florin (Viitorul Batăr) se suspendă 6 etape şi se penalizează cu 400 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Terebenţ Vasile (Viitorul Batăr) se suspendă 9 etape şi se penalizează cu 400 lei, conf. TII, SII, art. 65/b.

Bodin Ionel (Gloria Beiuş) se suspendă 6 etape şi se penalizează cu 350 lei, conf. TII, SII, art. 63/2.3.

Vida Pomzeu se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 200 lei, conf. art. 10/2 din R.D.

Jocul Biharia Vaşcău – Viitorul Tărian, la care echipa din Tărian nu s-a prezentat, se omologhează cu 3-0 pentru formaţia din Vaşcău, conf. TII, SIV, art. 79/1. Viitorul Tărian se sancţionează cu o penalitate de 2.500 lei, conf. TII, SIV, art. 79/1.

IV. COMUNICĂRI

Suspendarea aplicată unei persoane care deține multiple calități, cum ar fi, de jucător - antrenor, se aplică pentru toate calitățile deținute de persoana respectivă.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

 

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

 

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

 

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

 

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

 

Secretar                                    Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS                  prof. RADU BITEA

 

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP