Buletin informativ nr. 14, sezon 2019-2020

28 Noiembrie 2019, la ora 11:55 / Publicat în Comunicate AJF / 555 vizualizări

Buletin informativ nr. 14, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 14 din 28 noiembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile din Liga IV-a desfășurate în perioada 23-24 noiembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 22-25 noiembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 14, DIN 23-24 NOIEMBRIE

Bogdan Răzvan (CS Bihorul Beiuș), Popa Florin (CS Bihorul Beiuş), Laszlo Zoltan (Crişul Aleşd), Covaciu Carlos (Crişul Sântandrei), Drinc Eugen (CSC Sânmartin II), Morna Daniel (CSC Sânmartin II), Zadori Sebastian (Viitorul Borş), Coman Cătălin (FC Universitatea), Ban Matei (CS Oşorhei), Foia Alexandru (CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Paşcalău Dragoş (CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorii Borlea David (Crişul Aleşd), Mureşan Attila (Unirea Valea lui Mihai), Mureşan Roland (Unirea Valea lui Mihai), Berce Rareş (CSO Ştei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Pereț Petru (CS Mădăras) se suspendă 2 etape și se penalizează cu 250 lei, conf. TII, SI, art, 52/1a.

Popa Florin se suspendă 4 etape şi se penalizează cu 600 lei, conf. TII, SI, art. 52/1a.

Dărăban Laviniu (Unirea Livada) se suspendă 4 etape şi se penalizează cu 400 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Micaş Adrian (Unirea Livada) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Juniorul Lăcătuş Darius (CS Oşorhei) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 300 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Danciu Sorin (antrenor juniori A1, CS Oşorhei) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 300 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

ACS CAO 1910 Oradea se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

CS Bihorul Beiuş se penalizează cu 200 lei, conf. TII, SIV, art, 83/1c.

COPII ȘI JUNIORI

Gavrilaş Octavian (Foresta Tileagd) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 200 lei, conf TII, SII, art. 63/2-4a.

Bundea Ayan (Zenit Oradea) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

NAC Oradea se sancâionează cu o penalitate de 200 lei, conf. TII, SIV, art. 83/1.

IV. COMUNICĂRI

Suspendarea aplicată unei persoane care deține multiple calități, cum ar fi, de jucător - antrenor, se aplică pentru toate calitățile deținute de persoana respectivă.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

Secretar                                               Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS                            prof. RADU BITEA

 

 

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP