Buletin informativ nr 15, sezon 2019-2020

30 Decembrie 2019, la ora 11:36 / Publicat în Comunicate AJF de Biris Teodor / 449 vizualizări

Buletin informativ nr 15, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 15 din 13 decembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile din Liga IV-a desfășurate în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 28-29 noiembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

 

              1. III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 15, DIN 29 NOIEMBRIE- 1 DECEMBRIE

Dume Ionuț (CS Bihorul Beiuș), Pop Emilian (CS Mădăras), Lakatos Janos (Unirea Valea lui Mihai), Waritz Akos (Viitorul Borș), Coman Cătălin (FC Universitatea), Ban Matei (CS Oşorhei), Foia Alexandru (CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Jude Dorin (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 60 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Abrudan Cosmin (Crișul Aleșd), Papp Imre (Viitorul Borș) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 20 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Berindei Alin (CS Diosig Bihardioszeg), Mitra Cătălin (CSC Sânmartin II), Daroczi Mădălin (CS Săcueni) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Marian George (Viitorul Borș) se suspendă 1 etapă şi se penalizează de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

 

IV. COMUNICĂRI

Returul în campionatul Ligii a IV-a va începe în 7-8 martie 2020 și va avea o intermediară miercuri 6 mai. Câștigătoarea campionatului trebuie anunțată la FRF până în data de 8 iunie 2020, iar campioana juniorilor A1 în data de 1 iunie 2020.

Returul campionatului în Liga a V-a va începe în 7-8 martie 2020 în Seria II, iar în 21-22 martie 2020 va începe și Seria I.

Perioada de transferări este în perioada, luni 21 ianuarie 2020 - joi, 5 martie 2020.

Campionatele de copii și juniori se vor relua după următorul program: juniorii C în 27 martie, juniorii D1 în 27 martie, juniorii D și E în 20 martie.

Cupa României, faza județeană, va continua cu semifinalele programate în 20 mai: FC Universitatea Oradea – ACS CAO 1910 Oradea și Crișul Sântandrei – Viitorul Borș, pe terenul primelor echipe. Finala va avea loc în 3 iunie.

Barajele de promovare/retrogradare se vor desfășura în 21 sau 24 iunie și 28 iunie 2020.

(Programul anunțat poate suferi modificări în ceea ce privește datele de disputare, în funcție de eventuale schimbări de program anunțate de FRF).

Suspendarea aplicată unei persoane care deține multiple calități, cum ar fi, de jucător - antrenor, se aplică pentru toate calitățile deținute de persoana respectivă.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

Secretar                                       Preşedinte AJF

PETRU BOROS              prof. RADU BITEA

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP