Buletin informativ nr. 17 sezon 2018-2019

14 Martie 2019, la ora 08:36 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 674 vizualizări

Buletin informativ nr. 17 sezon 2018-2019

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 17 din 14 martie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a 16-a din Liga IV-a în 9-10 martie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Excepţie face meciul Unirea Livada – FC Universitatea, întrerupt la pauză la scorul de 0-1, care se omologhează cu 3-0 pentru FC Universitatea Oradea. Meciul de juniori A1 urmează să fie reprogramat.

Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 9-10 martie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren.

 

II. PROGRAMĂRI

III. SANCŢIUNI

Liga a 4-a, după etapa a 16-a

Balogh Marius (Crişul Sântandrei), Cervinschi Ionuţ (CS Diosig Bihardioszeg), Mare Vlad (CS Săcueni), Lorincz Norbert (CS săcueni), Lakatos Janos (Unirea Valea lui Mihai), Pechy Tamas (Viitorul Borş) se penalizează cu 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Juniorii Franciac Dan (CS Oşorhei), Iuhas Elian (CSC Sânmartin), Torok Raul (CSO Ştei) se penalizează cu 10 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Juniorul Cornea Cătălin (CS Bihorul Beiuş) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Lăcătuş Darius (CS Oşorhei) se suspendă 2  etape şi o penalitate sportivă de 200 lei, conf. T II S II art. 63/2-4a.

Juniorul Mureşan Roland (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă pentru 2 etape şi o penalitate sportivă de 200 lei, conf. T II S II art. 63/2-4a.

Tătar Adrian (manager sportiv, Unirea Livada) se suspendă pentru un an şi o penalitate de 1000 lei, conf. T II S II art. 65/c.

Jocul de seniori dintre Unirea Embrak Livada si FC Universitatea Oradea (intrerupt la pauză), se omologheaza cu scorul de 3-0 in favoarea echipei FC Universitatea, conf. T II S IV art. 83/1c, iar echipa din Livada se penalizeaza cu 300 lei, conform aceluiaşi articol. Echipa Unirea Livada se sancţionează cu avertisment pentru slaba organizare a jocului cu FC Universitatea Oradea, conf. T II S IV art. 83/1c.

Jocul de juniori A1 Unirea Livada – FC Universitatea Oradea va fi reprogramat de catre Comisia de Competiţii a AJF Bihor.

Crişul Sântandrei şi CS Bihorul Beiuş se penalizează cu 75 lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

 

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 14 din 9-10 martie

Kiss Beniamin (ACS Progresul Sâniob) se penalizează cu 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Cheregi Teodor (CSC Sânmartin II) se penalizează cu 40 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Zetocha Andrei (Slovan Valea Cerului) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII, SII, art. 63/1e.

Onciu Emil (antrenor secund, Viitorul Bratca) se suspendă pe 2 etape si o penallitate sportivă de 250 lei, conf. TII SI art. 53/2.

CSC Viitorul Bratca se penalizează cu 75 lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Contestaţia depusă de echipa Voinţa Suplacu de Barcău se respinge ca neregulamentară conf. Art. 26, ptc. 6 din ROAF.

 

SERIA 2 – după etapa 14 din 9-10 martie

Ghender Ioan (Voinţa Ciumeghiu), Uşvat Şerban (Unirea Roşia), Balint Norbert (Unirea Oşorhei) se penalizează cu 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Marcu Cristian (Unirea Uşorhei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Hering Călin (Viitorul Tărian) se penalizează 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII, SII, art. 63/1d.

Covaci Liviu Bobu (Vulturul Dobreşti) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 350 lei conf. T II S II art. 63/2-4a.

Unirea Oşorhei se penalizează cu 75 lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

 

IV. COMUNICĂRI

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

 Începând cu returul ediției 2018-2019, campionatele de juniori organizate de Asociația Județeană de Fotbal Bihor se vor numi PROGRESS, în urma unei colaborări prin care se asigură subvenționarea baremelor de arbitraj și observare la acest nivel.

Practic, echipele participante sunt scutite de plata acestor bareme, fiind nevoite să suporte doar costul deplasărilor. În urma sprijinului financiar intermediat de Alexandru Herman, subvenționarea baremelor de la meciurile de copii și junior de către AJF Bihor (președinte Radu Bitea) a fost introdusă din returul ediției 2017- 2018 și a avut ca efect creșterea numărului de echipe participante și implicit angrenarea unui număr mai mare de tineri în activitatea fotbalistică județeană.

În prezent, campionatele juvenile din județ se desfășoară la trei grupe de vârstă: U15 (juniori C), U13 (Juniori D) și U 11 (Juniori E), dar se organizează și Interliga la fotbal, competiție la care participă 32 de echipe pe 4 categorii de vârstă (U7, U8, U9 și U10).

 

Returul campionatelor de juniori se va relua la finele acestei săptămâni. Detalii veți putea afla pe pagina oficială a AJF Bihor la adresa www.ajfbihor.ro.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

  Secretar                                                                                                               Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS                                                                                                   prof. RADU BITEA

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP