Buletin informativ nr. 18

04 Aprilie 2018, la ora 10:18 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 607 vizualizări

Buletin informativ nr. 18

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 18 din 4 aprilie 2018

I. OMOLOGĂRI 

 

Jocurile disputate în cadrul etapei a XVIII din Liga a IV-a, desfăşurată în 31 martie, se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile disputate în Liga 5 în  data 31 martie  se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Excepţie face meciul de juniori A 1 dintre CS Diosig Bihardioszeg – Dacia Gepiu, omologat cu 3-0 pentru echipa din Gepiu. Partidele disputate în campionatele de juniori C, D și E se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

Liga a 4-a, după etapa a 17-a din 17-18 martie

Fărcuța Razvan (CSC Dacia Gepiu), Silaghi Ovidiu (Viitorul Borș) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Foghiș Vlad (CS Bihorul Beiuș), Șandra Mihai (FC Universitatea Oradea), Toth Mark (Unirea Valea lui Mihai) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 40 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1.

Juniorul Buzle Denis (CS Oşorhei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 50 lei, conf. TII, SII, 63/1g.

Juniorul Negruţ Călin (CS Diosig) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 75 lei, conf. TII, SII, 63/1d.

Sime Cătălin (Biharea Vașcău) se suspendă 1 etapă și o penaltitate de 50 de lei, conf. TII, SII, 63/1g.

Boca Dorin (Biharea Vaşcău) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 250 lei, conf. TII SII, art. 68/1.

Porge Ioan (Biharea Vaşcău) se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 100 lei.

Monea Mihai (Biharea Vaşcău) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SII, art. 63/f.

Ştefan Cristian (CSO Ştei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 200 lei, conf. TII. SII, art. 63/2-4a.

Ozovehe Idris (Viitorul Borş) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 400 lei, conf. TII. SII, art. 63/2-4a.

Balaj Sandu (CSO Ştei) se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 100 lei, conf. TII. SI, art. 53/1.

Meciul de juniori A1, CS Diosig Bihardioszeg – CSC Dacia Gepiu se omologhează cu scorul de 3-0 pentru formaţia din Gepiu, conf. TII, SIV, art. 83/10.

CSC Dacia Gepiu se penalizeaza cu 75 lei, conf. T II S IV art. 78/a.  

Liga a 5-a

SERIA 1 - după etapa a 14-a

Nica Laviniu (Progresul Sâniob), Man Dumitru Şerban (CAO 1910 Oradea), Haş Andrei Florin (CAO 1910 Oradea) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 20 lei, conf. TI SII, art. 41/2.1

SERIA 2 – după etapa a 12-a

Tocai Paul (Victoria Avram Iancu) se suspendă pe 1 etapă şi o penalitate de 100 lei, conf. TII SII, art. 63/1a.

Cupa României, faza II din 27-28 martie

Șerb Călin (CSC Dacia Gepiu) se suspendă 2 etape și o penalitate de 200 lei, conf. TII SII, art. 63/f.

 

IV. COMUNICĂRI

AJF Bihor manifestă toleranță ZERO față de orice violență verbală sau fizică!!!

RESPECT ȘI FAIR PLAY

* Conform art. 37/abc, Crişul Aleşd râmâne cu interzicerea dreptului de a disputa jocuri pe teren propriu pentru o singură etapă.

* Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

* Se atrage atenția echipelor participante în campionatele de seniori organizate de AJF Bihor, că acele persoane care figurează atât ca și antrenori, cât și ca și jucători înlocuitor pe raportul de arbitraj, sunt obligați să fie echipați de joc, în caz contrar vor fi asimiliați ca antrenori. În cazul în care persoana care are dublă calitate va fi echipată de joc și va comite o abatere, va fi sancționată ca jucător înlocuitor. Fiecare echipă este obligată să treacă în raport un antrenor / instructor sportiv acreditat de AJF Bihor, în caz contrar va suporta prevederile ROAF.

* Conform art. 41/6 din sancţiunea de suspendare aplicată oficialilor are ca efect următoarele interdicţii:

- de a avea acces în incinta terenului de joc, pe tunel, ori pe culoarele de acces la vestiarele echipelor şi a arbitrilor

- de a lua loc pe banca de rezervă şi de a conduce echipa în incinta terenului de joc

- de a reprezenta clubul în relaţiile cu AJF, cu celelalte cluburi afiliate sau cu orice terţi

* Suspendarea unei persoane are ca efect interdicţia de a reprezenta clubul în toate calităţile deţinute de acesta (jucător, antrenor, delegat etc.) şi se menţine până la achitarea penalităţii sportive

* Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF Bihor pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 constituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

* Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

* Echipele organizatoare sunt obligate să asigure măsurile de ordine și siguranţă (protecţia oficialilor respectiv a oaspeţilor), prin oameni de ordine cu vestele inscripționate primite de la AJF Bihor, poliție sau jandarmerie.

* SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ORA 18:00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

Secretar                                                                                                                  Preşedinte AJF                    

BOROS PETRU                                                                                                   prof. RADU BITEA            

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP