Buletin informativ nr. 2 sezon 2019-2020

07 Septembrie 2019, la ora 15:59 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 539 vizualizări

Buletin informativ nr. 2 sezon 2019-2020

 

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 2 din 6 septembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul primei etapei din Liga IV-a desfășurate în perioada 29 august – 1 septembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 31 august – 1 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren, cu excepţia jocului Victoria Avram Iancu – Vida Pomezeu, care se omologhează cu 3-0 pentru formaţia din Avram Iancu.

 

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 2, DIN 29 AUGUST – 1 SEPTEMBRIE

Negrea Dan (Unirea Livada) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

CS Oşorhei se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Juniorul Rinaldi Andreea (Unirea Livada) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Jocul CS Diosig Bihardioszeg – Crişul Sântandrei se omologhează cu rezultatul de pe teren. Echipa CS Diosig Bihardioszeg se sancţionează cu o penalitate de 300 de lei, conform art. 45/7.1

Unirea Livada se penalizează cu 100 lei pentru filmarea necorespunzătoare a jocului cu Foresta Tileagd.

Contestația formulată de CSM Olimpia Salonta la finalul jocului cu CS Mădăras se respinge conform T II S II art. 25 punct. 2 si art. 26 pct. 2 (a fost tardiv).  

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 2 din 31 august – 1 septembrie

Mechenici Petru Adrian (Minerul Şuncuiuş) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 300 lei, conf. TII, SII, art. 65/a

Knert Alin (Toldy Sânnicolau de Munte) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 100 lei, conf. TII, SII, art. 63/1e.

Voinţa Cheresig va avea terenul propriu suspendat o etapă şi o penalitate de 400 lei, conf. TII, SIV, art. 82/1.

 

SERIA 2 – după etapa 2 din 31 august – 1 septembrie

Bălan Sebastian (Zorile Bunteşti) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Pomană Ionuţ (Viitorul Batăr) se suspendă 2 şi o penalitate  de 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Milian David (Viitorul Batăr) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Partizanul Sânnicolau Român se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Meciul Victoria Avram Iancu – Vida Pomezeu, scor 2-1 pe teren, se omologhează cu 3-0 pentru echipa din Avram Iancu, conf. TII, SIV, art. 83/13. Vida Pomezeu se penalizează cu scăderea a 6 puncte din clasament,  conf. TII, SIV, art. 83/13. Echipei Vida Pomezeu i se interzice dreptul de a efectua transferări la prima perioadă de transferări (între turul şi returul ediţiei de campionat 2019/2020), conf. TII, SIV, art. 83/13.

Delegatul echipei Vida Pomezeu, Popa Costel, se suspendă un an şi o penalitate de 700 lei, conf. TII, SI, art. 59, punctul 1 şi 2.

Jucătorul Rada Gabriel se suspendă 8 etape şi o penalitate de 500 lei, conf. TII, SII, art. 66/1.

 

CUPA ROMÂNIEI, DUPĂ FAZA A III-a, DIN 4 SEPTEMBRIE
Perţ Ioan (Olimpia Salonta), Gheban Alin (CSO Ştei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Berindei Alin (CS Diosig), Dărăban Laviniu (Unirea Livada) se suspendă 1 etapă şi o penalitate 20 de lei, conf. RCR.

Voicu Popa (CSO Ştei) se suspendă 1 etapă şi o penalitate de 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

 

IV. COMUNICĂRI

Faza a IV-a a Cupei României se va desfăşura miercuri 25 septembrie, de la ora 16:30, după următorul program: Zorile Bunteşti – ACS CAO 1910 Oradea, Gloria Beiuş – Crişul Sântandrei, CS Săcueni – Viitorul Borş, FC Universitatea Oradea – Unirea Livada.

CS Mădăras îşi va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta, de la ora etapei.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

  Secretar                                                                                                                Preşedinte AJF

PETRU BOROS                                                                                                   prof. RADU BITEA 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP