Buletin informativ nr. 5 din 27 septembrie 2019, sezon 2019-2020

27 Septembrie 2019, la ora 09:12 / Publicat în Comunicate AJF / 397 vizualizări

Buletin informativ nr. 5 din 27 septembrie 2019, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 5 din 27 septembrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a V-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 21-22 septembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 21-22 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Partidele din faza a IV-a a Cupei României, desfăşurate în 25 septembrie, se omologhează cu rezultatele de pe teren.

Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 20-23 septembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 5, DIN 21-22 SEPTEMBRIE

Bogdan Răzvan (CS Bihorul Beiuş) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Rostaş Carlos (Foresta Tileagd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Ţap Vlad (Crişul Aleşd) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Viitorul Borş şi CSO Ştei se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

CS Bihorul Beiuş se sancționează cu o penalitate sportivă de 500 lei, dar și cu plata integrală a valorii camerei de filmare şi a cardului de mermorie aferent deteriorat la meciul cu CSO Ștei, conf. T II S IV art. 82/d coroborat cu art. 9 pct. 6 din RD.

CS Oșorhei se penalizează cu 100 lei pentru nefilmarea jocului cu CSM Olimpia Salonta.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 5 din 21-22 septembrie

Zmole Paul (Voinţa Suplac) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Jocul ACS Slovan Valea Cerului – ACS CAO II Oradea se omologhează cu rezultatul de pe teren, iar ACS CAO II se penalizează cu 500 lei conf. T II S IV art. 83/9.

Horaţiu Rădulescu (delegat, ACS CAO II) se sancţionează cu avertisment şi o penalitate sportivă de 500 lei, conf. T II S IV art. 83/9.

Locadin Ţeţchea se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

SERIA 2 – după etapa 5 din 21-22 septembrie

Gale Florin (Victoria Avram Iancu) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Dumitraş Bogdan (Izvorul Cociuba Mare), Gender Ioan (Voinţa Ciumeghiu) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 100 lei, conf. TII, SII, art. 63/1e.

Fekete Florin (Victoria Tulca) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Manea Ionuţ (Gloria Beiuş) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 250 lei, conf TII. SII, art. 65/a.

Izvorul Cociuba Mare, Biharea Vaşcău se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

CUPA ROMÂNIEI

Diniş Dorin (Zorile Bunteşti), Oraş Ioan (Gloria Beiuş), Coman Cătălin (FC Universitatea Oradea), Popa Teodor (Viitorul Borş), Alungi Laurenţiu (Viitorul Borş), Zadori Sebastian (Viitorul Borş) se suspendă 1 etapă din Cupa României şi o penalitate de 20 lei, conf. ROCR.

IV. COMUNICĂRI

Începând cu luna octombrie 2019, ora oficială de disputare a jocurilor de după-masă este 15:00 în Liga 4 şi Liga 5.

CS Mădăras îşi va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta, de la ora etapei.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 Secretar                               Preşedinte AJF

 PETRU BOROS             p rof. RADU BITEA

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP