Buletin informativ nr. 6, sezon 2019-2020

03 Octombrie 2019, la ora 11:32 / Publicat în Comunicate AJF / 433 vizualizări

Buletin informativ nr. 6, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 6 din 3 octombrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a VI-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 28-29 septembrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 28-29 septembrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren.

Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 26-30 septembrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 6, DIN 28-29 SEPTEMBRIE

Silaghi Ovidiu (CS Diosig Bihardioszeg), Ciobriş George (CSO Ştei), Micaş Adrian (Unirea Livada) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Novak Roland (Crişul Sântandrei), Pereţ Petru (CS Mădăras) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Juniorul Covaci Sorin (CSC Sânmartin) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

CS Diosig Bihardioszeg şi CS Mădăras se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 6 din 28-29 septembrie

Purcar Paul (Voinţa Suplac) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Voinţa Suplac şi ACS Slovan Valea Cerului se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

SERIA 2 – după etapa 6 din 28-29 septembrie

Dume Florin (Vulturul Dobreşti) se suspendă 16 etape şi o penalitate de 600 lei, conf TII, SII, art. 65/b.

Partizanul Sânnicolau Român se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Ardelean Andrei (Partizanul Sânnicolau Român) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 350 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

IV. COMUNICĂRI

Începând cu luna octombrie 2019, ora oficială de disputare a jocurilor de după-masă este 15:00 în Liga 4 şi Liga 5.

CS Mădăras îşi va disputa meciurile de pe teren propriu sâmbăta, de la ora etapei.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

 

Secretar                             Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS           prof. RADU BITEA

 

 

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP