Buletin informativ nr. 8, sezon 2019-2020

17 Octombrie 2019, la ora 08:16 / Publicat în Comunicate AJF / 549 vizualizări

Buletin informativ nr. 8, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 8 din 17 octombrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a VIII-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 12-13 octombrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 12-13 octombrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 11-14 octombrie se omologhează cu rezultatele de pe teren.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 8, DIN 12-13 OCTOMBRIE

Raţ Ionuţ (Crişul Aleşd), Buda Paul (Crişul Aleşd), Cora Marius (Crişul Sântandrei), Nistor Daniel (CS Mădăras), Sas Christopher (CS Săcueni), Daroczi Mădălin (CS Săcueni) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Şendruţiu Sergiu (CSC Sânmartin II) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Doboş Paul (CS Diosig Bihardioszeg), Szatmari Norbert (Bihorul Beiuş) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 100 lei, conf. TII. SII, art. 63/1e.

Juniorul Varga Alexandru (Foresta Tileagd) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 200 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Hanga Dan (CSC Sânmartin) se suspendă 3 luni, conf. TII, SI, art. 57, pct. 1,2 şi 3. CSC Sânmartin II se penalizează cu 500 lei, conf. TII, SI, art. 57 pct. 1 şi 3.

Ilisoi Eugen (antrenor juniori A1, CSC Sânmartin II) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 300 lei, conf. TII, SII, art. 65/a.

Foresta Tileagd se penalizează cu 300 de lei, conf. TII, SIV, art. 82/b.

Crişul Aleşd se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Analizând cererea depusă de către CSC Sânmartin pentru jucătorul Morna Ovidiu, Comisia de Apel a constatat că nu au apărut elemente noi în acest caz, pe cale de consecință a respins cererea ca nefondată, menținând în totalitate decizia Comisiei de Disciplină din data de 12.09.2019.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 8 din 12-13 octombrie

Jolţe Adrian (AS Vadu Crişului) se suspendă 2 etape şi o penalitate de 200 lei, conf. TII, SI, art. 53/2.

ACS Progresul Sâniob se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

SERIA 2 – după etapa 8 din 12-13 octombrie

Gal Ioan (Vida Pomezeu), Balint Norbert (Gloria Beiuş) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf . TI, SII, art. 41/2.1.

Zoţ Florentin (Vida Pomezeu) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 100 lei, conf. TII. SII, art. 63/1e.

Ţiboc Cornel Ionel (Gloria Căbeşti) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 400 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Ţirban Ionuţ (Izvorul Cociuba Mare) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 400 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

IV. COMUNICĂRI

Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor organizează un nou curs de formare şi instruire pentru arbitrii de fotbal. Cursul va debuta luni, 4 noiembrie 2019, la sediul CJA Bihor de la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, începând cu ora 18:00. Cererea de înscriere, însoţită de taxa de 100 de lei, se va depune la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Piaţa Independenţei, nr. 4-6. Se pot înscrie tineri, fete şi băieţi, cu vârstele între 16-30 de ani din Oradea şi judeţ, pasionaţi de arbitraj. Pot participa şi fotbalişti activi. Informaţii suplimentare la telefon 0744/219.027.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

Secretar                                          Preşedinte AJF

 

PETRU BOROS                            prof. RADU BITEA

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP