Buletin informativ nr. 9, sezon 2019-2020

24 Octombrie 2019, la ora 08:08 / Publicat în Comunicate AJF / 474 vizualizări

Buletin informativ nr. 9, sezon 2019-2020

 

BULETIN INFORMATIV

nr. 9 din 24 octombrie 2019

I. OMOLOGĂRI

Meciurile disputate în cadrul etapei a 9-a din Liga IV-a desfășurate în perioada 19-20 octombrie se omologhează cu rezultatele înregistrate pe teren. Jocurile din cele două serii ale Ligii a V-a desfășurate în 19-20 octombrie se omologhează cu rezultatele consemnate pe teren. Meciurile din campionatele de copii, desfășurate în perioada 18-21 octombrie se omologhează cu rezultatele de pe teren. Excepție jocurile Unirea Valea lui Mihai – Voinţa Suplac şi CSC Sânmartin – CSS Salonta, care se omologhează cu 3-0 pentru echipele din Valea lui Mihai, respectiv Salonta.

III. SANCŢIUNI

LIGA A 4-A, DUPĂ ETAPA 9, DIN 19-20 OCTOMBRIE

Stan Daniel (ACS CAO 1910 Oradea), Samuilă Marius (CS Oşorhei), Berindei Alin (CS Diosig Bihardioszeg), Chişe Ionuţ (CS Mădăras), Dărăban Laviniu (Unirea Livada), Ieremias Szabolcs (CS Săcueni) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

Gordan Vlăduţ (Crişul Aleşd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Mladin Sebastian (Foresta Tileagd) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 100 lei, conf. TII. SII, art. 63/1e.

Juniorul Ciacâru Mark Sorin (Foresta Tileagd) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Juniorul Jurji Nicolae (Crişul Aleşd) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Juniorul Simon Cătălin (Crişul Sântandrei) se suspendă 2 etape şi se penalizează cu 250 lei, conf. TII, SII, art. 63/2-4a.

Crişul Aleşd se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 150 lei, conf TII, SIII, art. 82/1.

Crişul Sântandrei se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

LIGA a 5-a

SERIA 1 - după etapa 9 din 19-20 octombrie

Spătar Dan (Voinţa Suplac) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 30 de lei, conf TI, SII, art. 41/2.1.

SERIA 2 – după etapa 9 din 19-20 octombrie

Bălăşoiu Casian (Vulturul Dobreşti) se suspendă 1 etapă şi se penalizează cu 80 lei, conf. TII, SII, art. 63/1g.

Chiricheu Bogdan (Izvorul Cociuba Mare) se suspendă 3 etape şi se penalizează cu 300 lei, conf. TII, SI, art. 53/2 şi TI, SIII, art. 44/3.

Izvorul Cociuba Mare se penalizează cu 100 de lei, conf. TII, SIV, art. 78/a.

Echipa Viitorul Tărian se atenţionează că trebuie să îţi refacă băncile de rezervă, aflate într-o stare de deteriorare avansată. Totodată, suprafaţa de joc să fie pregătită corespunzător pentru jocurile oficiale, iar marcajul să fie conform ROAF.

COPII ŞI JUNIORI

Meciul de juniori C Unirea Valea lui Mihai – Voinţa Suplac, pe teren 2-0 în momentul întreruperii, se omologhează cu 3-0 pentru echipa din Valea lui Mihai, conf TII, SIV, art. 83/10.4. Voinţa Suplac se sancţionează cu avertisment şi o penalitate de 150 lei, conf. TII, SIV, art. 83/10.4.

Jocul de juniori D dintre CSC Sânmartin şi CSS Salonta, nedisputat, se omologhează cu scorul de 3-0 pentru echipa din Salonta. CSC Sânmartin se penalizează cu 100 lei, conf. TII, SIV, art. 83/1b.

IV. COMUNICĂRI

În noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, spre duminică, 27 octombrie, se trece la ora de iarnă. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, astfel ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Începând cu etapa a XI-a din 2-3 noiembrie, ora maximă de disputare a meciurilor de după amiază din Liga 4 și Liga 5 este ora 14:00.

Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor organizează un nou curs de formare şi instruire pentru arbitrii de fotbal. Cursul va debuta luni, 4 noiembrie 2019, la sediul CJA Bihor de la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, începând cu ora 18:00. Cererea de înscriere, însoţită de taxa de 100 de lei, se va depune la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Piaţa Independenţei, nr. 4-6. Se pot înscrie tineri, fete şi băieţi, cu vârstele între 16-30 de ani din Oradea şi judeţ, pasionaţi de arbitraj. Pot participa şi fotbalişti activi. Informaţii suplimentare la telefon 0744/219.027.

În sezonul 2019-2020, echipele din Liga a IV-a au obligaţia să folosească permanent pe teren doi jucători Under 21 (născuţi în anul 1999 sau mai tineri) şi un jucător Under 20 (născut în anul 2000 sau mai tânăr), formaţi la nivel naţional. Dacă unul sau mai mulţi dintre aceşti jucători sunt eliminaţi din teren, echipa respectivă nu este obligată să introducă pe teren un alt jucător care să îndeplinească condiţiile respective. Echipa care nu respectă regula folosirii jucătorului U21 va fi sancționată cu pierderea jocului prin forfait şi penalitate, conform ROAF.

Echipa gazdă este obligată să filmeze jocul cu mijloacele tehnice (cameră și trepied) puse la dispoziție de AJF Bihor, în caz contrar va fi penalizată financiar cu 100 lei/meci nefilmat. În caz de incidente sau probleme de organizare, neprezentarea filmării de către echipa organizatoare va atrage și alte sancțiuni.

Toti ocupantii băncilor de rezervă vor purta, la vedere, pe toată durata jocului, ecusonul emis de AJF Bihor. Lipsa ecusonului atrage după sine nepermiterea prezenței respectivilor oficiali (antrenori, medic, maseur, delegat etc.) pe banca tehnică.

Cluburile răspund direct de modul în care sunt executate sancţiunile de către jucători, oficiali sau alte persoane care le reprezintă sau care sunt legate de ele. Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungi până la plata integrală a acesteia, conform art. 19/4 din ROAF (T I S I). Cluburile sunt în mod solidar responsabili pentru penalităţile aplicate jucătorilor şi oficialilor. Faptul că o persoană a părăsit clubul nu înlătură răspunderea solidară a acestuia. Cluburile răspund de evidenţa cartonaşelor galbene, astfel ca la patru avertismente se suspendă pe una etapă, la fel şi 7, 9 sau 10 cartonaşe primite. Cartonaşele galbene primite în campionat nu se cumulează cu cele primite în Cupa României.

Se atenţionează echipele că baremul de arbitraj şi observare se plăteşte înainte de joc sau în termen de maximum jumătate de oră de la terminarea partidei, în caz contrar fiind aplicabile sancţiuni disciplinare conform ROAF.

Reprezentanţii echipelor afiliate la AJF, seniori, juniori şi copii, pot consulta programarea meciurilor, delegări, rezultate, clasamente, dar şi alte informaţii, pe siteul www.ajfbihor.ro, care conform hotărârii Adunării Generale din 2011 consituie un mijloc oficial de comunicare cu echipele afiliate.

Delegaţii echipelor participante în campionatele organizate de AJF Bihor sunt responsabili pentru corectitudinea datelor introduse în raportul de joc. În caz de probleme şi neconcordanţe (numere greşite, date incorecte ale jucătorilor sau oficialilor trecuţi pe foaia de joc) vor suporta sancţiunile prevăzute în ROAF şi Regulamentul disciplinar.

SE ATENŢIONEAZĂ REPREZENTANŢII TUTUROR ECHIPELOR DE FOTBAL CĂ LA JOCURILE LA CARE SE CONSEMNEAZĂ INCIDENTE (PE TEREN, LA VESTIARE, SAU ÎN TRIBUNE) ORI CONTESTAȚII ESTE OBLIGATORIE PREZENŢA PERSOANELOR IMPLICATE DIN AMBELE CLUBURI, PLUS ARBITRII ŞI OBSERVATORII JOCULUI, LA PRIMA ŞEDINŢĂ A COMISIEI DE DISCIPLINĂ A AJF BIHOR (ÎN PRIMA ZI DE MARŢI DE DUPĂ JOC, ora 18.00, LA SEDIUL AJF (Oradea, Piata 1 Decembrie nr. 4-6).

Secretar                                   Preşedinte AJF

         PETRU BOROS                     prof. RADU BITEA

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP