Campionate suspendate la toate nivelele

10 Martie 2020, la ora 15:34 / Publicat în Comunicate AJF / 2105 vizualizări

Campionate suspendate la toate nivelele

COMUNICAT

 

FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice pe teritoriul României

Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

 

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.

 

Evoluţia situaţiei

10.03.2020 Jocuri suspendate la juniori, fără spectatori la seniori

Având în vedere hotărârea de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar între 11 și 22 martie, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor. 

În judeţul Bihor vor fi suspendate jocurile de juniori A1 (U19) din cadrul etapei a 17-a a Ligii a 4-a, deaorece competițiile de copii și juniori trebuie suspendate în perioada 11-22 martie 2020 indiferent de categoria de vârstă.

Jocurile etapei a 17-a din cadrul Ligii a 4-a seniori şi etapa a 15-a la Liga a 5-a Seria a 2-a, tot seniori, se vor disputa fără spectatori, însă, prin aplicarea  prevederilor art. 59.2 din ROAF, și anume cu accesul în stadion al unui număr de max. 30 de oficiali de la fiecare echipă, max. 5 persoane reprezentând autoritățile locale, pompieri, stewarzi, personal tehnic, personal de producție TV, jurnaliști, fotografi, etc. (în limita a max. 200 de persoane). Juniorii au voie să fie incluși pe foile de joc pentru competițiile de seniori.

Federația Română de Fotbal şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea meciurilor din competițiile FRF şi AJF, în conformitate cu sfaturile oferite de Organizația Mondială a Sănătății pentru a reduce transmiterea COVID-19.

Federația Română de Fotbal şi AJF Bihor se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunțat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competițiile UEFA.

În plus, FRF şi AJF Bihor solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte și după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacțiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber.

De asemenea, întărind apelul autorităților în această direcție, FRF recomandă:

 • Spălați-vă mâinile de multe ori;
 • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
 • Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință dacă strănutați sau tușiți;
 • Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
 • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 • Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
 • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
 • Evitați pe cât posibil deplasarea cu mijloacele de transport în comun;
 • Nu frecventați spațiile comerciale la orele de vârf.

AJF Bihor recomandă celeritate în gestionarea situaţiei pentru a nu stârni panică în cadrul activităţii fotbalistice judeţene. Orice noutate care va apărea din partea forurilor competente va fi publicată pe site-ul AJF Bihor.  

Preşedinte AJF Bihor

prof. Radu Traian BITEA

 • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP