Comunicat AJF Bihor

05 Decembrie 2022, la ora 13:16 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 520 vizualizări

Comunicat AJF Bihor

 În urma validării echipelor participante în cadrul Play-off-ului Ligii a 4-a, de către Comitetul Executiv al AJF Bihor (ședința din 22.11.2022), CSC Crișul Sântandrei și AS FC Universitatea Oradea au trimis adrese prin care au solicitat prelungirea termenului acordat pentru prezentarea Ceritifcatelor de Identitate Sportivă. 

Analizând cele două solicitări, AJF Bihor face următoarele precizări: 

 

-          Încă de la ședința Adunării Generale din 2018, cluburile au fost informate asupra necesității deținerii CIS-urilor, condiție obligatorie stabilită de regulament pentru cluburile sportive cu personalitate juridică, dar și pentru a putea primi finanțări de la autoritățile publice locale.

 

 

-    Conform Deciziei Comitetului Executiv din data de 15.06.2022, s-a stabilit ca și condiție de participare în play-off-ul Ligii a 4-a, sezonul 2022-2023, obligativitatea deținerii Certificatului de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Sportului, decizie comunicată tuturor echipelor participante prin intermediul paginii oficiale a AJF Bihor (www.ajfbihor.ro), mijloc oficial de comunicare cu membrii afiliați conform hotărârii Adunării Generale.

-       În ședința Comitetului Executiv al AJF Bihor din 22.11.2022 (desfășurată la finalul sezonului regular, un termen rezonabil de prezentare al documentului eliberat de MTS) a fost analizată situația cluburilor calificate în play-off-ul Ligiia 4-a, constatându-se faptul că două formații, CSC Crișul Sântandrei și AS FC Universitatea Oradea, nu dețin CIS-ul la finalul sezonului regular, fiind luată decizia înlocuirii acestora cu echipe care îndeplinesc condițiile stabilite.

Deciziile Comitetului Executiv al AJF Bihor au fost luate cu scopul îmbunătățirii activității fotbalistice la nivelul organizării și funcționării cluburilor și de încadrare în prevederile regulamentului, dar și pentru predictibilitatea și sustenabilitatea fotbalului județean. Prin aceste decizii nu a fost îngrădit niciunei echipe dreptul de participare in Campionatul Ligii a 4-a, fiind luate măsuri de precauție pentru play-off.

Considerăm că ar fi fost lipsit de respect, acordarea unui nou timp de răgaz pentru echipele care nu s-au încadrat în termenel stabilite, în dauna celor care au demonstrat că prin seriozitate și preocupare pot fi îndeplinite condițiile stabilite de Comitetul Executiv.

 Președinte AJF Bihor

Bitea Radu Traian

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP