Comunicat AJF Bihor

13 Martie 2023, la ora 14:31 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 623 vizualizări

Comunicat AJF Bihor

 

Hotărârile Comitetului Executiv al AJF Bihor au avut ca scop eficientizarea activităţii fotbalistice şi conştientizarea echipelor participante în campionate că sunt obligate să îndeplinească cerinţele prevăzute în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Ani la rând au fost lansate recomandări pentru ca echipele să-şi pună la punct dosarele aflate în evidenţa AJF, astfel încât să se conformeze prevederilor art. 1, pct. 8, lit. l, din ROAF (au existat cluburi sportive la care Certificatul de Identitate Sportivă a rămas în curs de obţinere din diferite motive). În urma creşterii numărului de echipe din Liga a 4-a, cauzate de condiţiile speciale apărute în urma pandemiei Covid 19, s-a aprobat formatul competiţional pe două serii, ceea ce a necesitat implementarea unui sistem cu două faze. Pentru a preveni situaţia în care echipa campioană nu îndeplineşte condiţiile pentru a participare la barajul pentru Liga a 3-a, ori nu doreşte participarea prin neîndeplinirea cerinţelor stabilite, au fost luate măsuri preventive în şedinţele Comitetului Executiv al AJF Bihor din 15.06.2022, 18.08.2022 şi 28.11.2022 (deținerea CIS-ului eliberat de Ministerul Sporturilor și plata garanției de 5000 lei). În ședința din noiembrie 2022 au fost stabilite echipele care îndeplineau condițiile, astfel încât, să se asigure o predictibilitate în privința desfășurării fazei a II-a.

Din cauza faptului că termenul stabilit prin decizia AJF Bihor nu a fost precisă, ci a putut fi interpretată, exista riscul să se ajungă la litigii care ar fi putut destabiliza campionatul, iar pentru a preveni acest posibil scenariu, s-a ajuns în situația în care echipele care au obținut CIS-ul până la începerea play-off-ului au fost reprimite în competiție, pe baza meritului sportiv, hotărâre ce a fost luată în urma unei consultări cu reprezentanții FRF.

AJF Bihor, ca organizator al competiţiilor judeţene de fotbal, trebuie să aibă în vedere interesele tuturor membrilor afiliaţi şi trebuie să-i sprijine pe aceştia să-şi îmbunătăţească activitatea, fără a coborî sub standardul prevăzut de regulament. Am început și vom continua instruirea reprezentanților echipelor pentru a se familiariza cu sistemul electronic implementat de FRF, fără de care nu vor mai putea efectua operațiuni de legitimare și transfer începând cu sezonul 2023-2024.

Scopul AJF Bihor a fost şi va rămâne să ofere un parteneriat stabil membrilor afiliaţi, dar şi să asigure o predictibilitate care să ajute echipele în creionarea bugetelor necesare participării în competiţiile judeţene, cu respectarea regulamentelor în vigoare.

Preşedinte AJF Bihor

Bitea Radu

 

Cu respect,

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP