Încep campionatele de seniori

11 Septembrie 2021, la ora 11:14 / Publicat în Comunicate AJF / 632 vizualizări

Încep campionatele de seniori

  

Ne bucurăm din nou de fotbal, după o pauză forţată de 18 luni. Pornim la drum cu încredere, dar şi cu responsabilitate, în speranţa că, ÎMPREUNĂ, vom reuşi să readucem fotbalul bihorean la viaţă, dar şi să ÎNVINGEM pandemia Covid-19.

Vom juca fotbal în condiţii speciale, cu respectarea normelor sanitare impuse de Protocolul medical elaborat de Federaţia Română de Fotbal. Fiecare club/jucător, oficial/spectator va trebui să dea dovadă de DISCPLINĂ şi RESPONSABILITATE pentru ca activitatea începută să poată fi dusă la bun sfârşit, iar la final să ne bucurăm împreună de un sezon fotbalistic complet şi reuşit. Primul succes l-am obţinut prin revenirea pe dreptunghiul verde, dar pentru a putea continua este nevoie de PRUDENŢĂ, DISCIPLINĂ, şi nu în ultimul rând de RESPECT RECIPROC. Dincolo de miza obişnuită a jocurilor, trebuie să ţinem cont de sănătatea participanţilor. E nevoie ca toţi cei implicaţi indiferent că sunt jucători, antrenori, oficiali, suporteri sau susţinători, să RESPECTE nu doar Regulamentele sportive, ci şi pe cele sanitare!

Restricţiile impuse din cauza Pandemiei Covid-19 au rescris scenariul obişnuit al organizării activităţii fotbalistice, punându-se accent pe digitalizarea operaţiunilor necesare demarării competiţiilor şi organizării jocurilor. Federaţia Română de Fotbal a făcut progrese importante în implementarea platformei Football Connect, care va uşura, pe viitor, misiunea echipelor participante în campionatele organizate (nu va mai fi nevoie de prezenţa fizică la sediul FRF/AJF pentru a rezolva formalităţile, ceea ce va duce la economie de timp, dar şi bani pentru cluburi), începând de la Liga 1 până la ultimul eşalon fotbalistic judeţean. Asociaţiile Judeţene de Fotbal au intrat şi ele în acest proces de digitalizare al fotbalului românesc, iar membrii afiliaţi vor trebui să se familarizeze cu cerinţele noului sistem.

Ca o primă măsură, foarte importantă, vor fi acceptate pentru validare doar formularele oficiale (cerere de legitimare, accord de transfer, tabel viza anuală, contract de activtate sportivă, cerere de afiliere, cerere de participare la campionat, raport de joc etc.), publicate pe pagina AJF Bihor (www.ajfbihor.ro, secţiunea Documente utile). Conducătorii echipelor trebuie să acorde o atenţie sporită modului de completare al acestor formulare şi vor răspunde pentru corectitudinea datelor.

Cluburile care vor prezenta documente care nu respectă această prevedere, ori incomplete, vor fi obligate să refacă formularele, în caz contrar operaţiunile (legitimare/transfer) nu vor fi validate, iar jucătorii nu vor avea drept de joc.

O atenţie deosebită trebuie acordată transferelor jucătorilor din alte judeţe, ori care evoluează/au jucat în campionatele organizate de FRF, care în momentul înregistrării trebuie să prezinte în mod obligatoriu Fişa sportivului şi documentele personale (copie Carte de Identitate ori Certificat de naştere), fără de care transferul nu va putea fi validat. Suntem conştienţi că trecerea nu va fi uşoară, dar AJF Bihor va acorda consiliere şi sprijin pentru ca echipele să se adapteze cât mai rapid acestor cerinţe, care vor aduce beneficii tuturor participanţilor!

În speranţa că vom putea demara sezonul 2021-2022 în condiţii optime, vă urăm SUCCES în activitatea dvs. Împreună vom fi mai buni şi vom reuşi să creştem calitatea fotbalului bihorean.

 

Oradea, 10.09.2021

Secretar AJF Bihor                             Președinte AJF Bihor

   Petru BOROS                                   Radu BITEA                    

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP