Pozitia AJF Bihor cu privire la declaratiile lui Sovre O.

09 Iunie 2020, la ora 14:39 / Publicat în Comunicate AJF / 898 vizualizări

Pozitia AJF Bihor cu privire la declaratiile lui Sovre O.

 Către.

Redacția „Bihoreanul”

 

Urmare articolului „Arbitrul Octavian Şovre, replică dură pentru Radu Bitea”, publicat pe portalul ebihoreanul.ro în data de 8 iunie 2020, vă rog să faceți următoarele precizări:

Alegațiile acestuia sunt profund calomniatoare, motiv pentru care pe baza afirmațiilor făcute voi intenta un proces pentru calomnie la adresa acestuia. Voi solicita atunci ca despăgubirile pentru repararea prejudiciului moral și de imagine să fie redirecționate Comisiei județene de arbitri Bihor și utilizate pentru baza materială și de pregătire a acestora.”

Articolul preia o postare de pe pagina de facebook a domnului în cauză, însă el este dezvoltat și cu o declarație dată reporterului eBihoreanul în care susține în mod halucinant că "El mută toate nerealizarile lui pe subiectul Şovre. Dacă am tăcut trei ani, asta nu înseamnă că am fost de acord cu minciunile spuse. Am hotărâri de la instanţe pentru cele 14 plângeri penale și 40 de sesizări. Am primit hotărâri favorabile. Le voi prezenta la momentul oportun, când membrii afiliaţi AJF Bihor vor dori să facă ceva serios cu fotbalul bihorean", a spus arbitrul. 

Vă rog, pe această cale, să solicitați imperativ d-lui Șovre Octavian cele „14 hotărâri de la instanțe și 40 de sesizări” la care face referire și să le publicați, iar dacă acestea nu există să evidențiați, în demersul dumneavoastră jurnalistic, concluziile de rigoare.

Reiterez faptul că dl. Șovre Octavian nu a fost declarat persoană indezirabilă, la modul literar, formal sau informal, de către subsemnatul, ci acest fapt reprezită o decizie a membrilor Comitetului executiv al AJF/CJA Bihor, conform RODAAF, bazată pe art. 111 lit. 6 şi 7, Art. 115 lit. 8, 10, 11, 12, 14, art. 119, art. 121, art. 123 şi art. 133 

Totodată așteptăm decizia Comisiei de disciplină și etică a FRF, urmare a sesizării oficiale, pe linie sportivă, statutară și nu penală, făcută de către AJF Bihor în privința interlocutorului reporterului dumneavoastră.

Este necesar să aducem la cunoștința celor interesați și limbajul grobian, persiflant și jignitor al acestuia, atât în spațiul public cât și pe rețelele de socializare. Un personaj care reprezintă interesele și imaginea FRF și CCA atât în țară cât și în străinătate a scăzut nivelul diplomației și bunului simț la un nivel josnic.

 Cu stimă,

 

Radu Bitea, Președinte AJF Bihor

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP