Sezonul fotbalistic județean va fi înghețat

20 Mai 2020, la ora 08:35 / Publicat în Comunicate AJF de Petru Boros / 2210 vizualizări

Sezonul fotbalistic județean va fi înghețat

  În urma semnalelor primite de la echipele participante, s-a ajuns la concluzia că, la nivel judeţean, nu pot fi îndeplinite condiţiile prevăzute în protoclul medical elaborat de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Fotbal, pentru a putea fi reluate antrenamentele, iar mai apoi competiţiile (lipsa condiţiilor de cantonament, dar şi banii necesari pentru efectuarea testărilor obligatorii). Majoritatea echipelor participante se află în situaţii dificile din punct de vedere financiar, autorităţile locale diminuând fondurile alocate sportului, redirecţionând aceste sume spre lupta pentru combaterea răspândirii virusului. În cazul reluării activităţii şi întocmirii unui calendar competiţional comprimat, echipele s-ar fi aflat în imposibilitatea susţinerii jocurilor din timpul săptămânii din cauza faptul că marea majoritatea a jucătorilor muncesc.

            În urma consultărilor, 12 din cele 16 echipe de Liga a 4-a (au fost 2 votui împotrivă şi 2 abţineri prin nereturnarea chestionarelor la termen) au solicitat îngheţarea sezonului, în timp ce echipele din Liga a 5-a au susţinut acest demers în unanimitate. Astfel, conducerea AJF Bihor solicită avizul FRF pentru a putea lua (prin Comitetul de Urgenţă, iar mai apoi prin Comitetul Executiv) decizia de îngheţare al sezonului 2019-2020. Menționăm faptul că la nivelul Ligii a 4-a situaţia e clară, echipa aflată pe primul loc, ACS CAO 1910 Oradea, având un avans considerabil (7 puncte şi un meci mai puţin disputat) faţă de ocupanta locului doi, respectiv 14 puncte faţă de următoarele clasate. În aceste condiţii, reprezentanţii Ligii a 4-a au transmis în unanimitate ca AJF Bihor să desemneze echipa ACS CAO 1910 Oradea pentru a participa la barajul de promovare în Liga a 3-a.  

            Vă mai informăm că, după modelul FRF din Liga a 3-a, la nivelul Ligii a 4-a nu vor fi echipe retrogradate şi nu se vor juca nici barajele de promovare programate, urmând a se mări numărul echipelor participante. În funcţie de echipele care vor confirma participarea pentru sezonul 2020-2021, AJF Bihor ia în calcul modificarea sistemului competiţional, astfel, încât, jocurile să se desfăşoare în două serii, cu play-off pentru stabilirea campioanei judeţului. Astfel, s-ar reduce efortul financiar al echipelor participante (număr mai mic de jocuri, cheltuieli mai mici de transport, evitarea etapelor intermediare) în condiţiile în care numeroase formaţii se află în situaţii dificile din cauza efectelor pandemiei asupra economiei.

            AJF Bihor vă mulţumeşte pentru colaborare şi vă asigură de întreg sprijinul în toate demersurile care au ca scop dezvoltarea şi creşterea calităţii fotbalului. Mai buni împreună!

RADU TRAIAN BITEA

președinte AJF Bihor

 

 
 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP