Informatii Licenta C

08 Martie 2017, la ora 10:50 / Publicat în Comunicate AJF de Mihai Ianos / 858 vizualizări

Informatii Licenta C

 LICENTA C

 
Posesorii licentei C UEFA sunt  instructori cu un grad superior de competenţă, dar care nu sunt asimilaţi ca antrenori calificaţi (Calificarea de antrenor se obţine numai urmând cursurile de doi ani ai şcolii de antrenori sau prin absolvirea unui institut superior de educaţie fizică şi sport cu masterat in fotbal).
 
Pentru a obtine licenţa C UEFA candidatii trebuie sa urmeze un curs de minimum 60 ore finalizat cu examen.
 
Vor fi admişi la acest curs următorii:
  • absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat
  • actualii instructori remarcaţi prin activitatea prestată
  • tineri cu vârsta minimă de 18 ani, fete şi băieţi, care au practicat sau practică fotbalul
  • persoane cu pasiune pentru fotbal care au un profil moral corespunzător
   
  • cerere tip
  • fotocopie după CI, certificat de naştere, diploma de bacalaureat şi după carnetul de instructor (acolo unde este cazul)
  • cazier juridic
  • adeverinţă medicală din care să rezulte că este sănătos clinic
  • chitanţa doveditoare achitării taxei (valoarea acesteia va fi stabilită de Asociaţia Judeţeană de Fotbal)
 
Examenul de admitere constă într-o probă practică (joc la două porţi) şi o probă teoretică (scris – subiecte din regulamentul de joc şi cultură generală fotbalistică). Ambele examene se vor nota cu calificative de la 1 la 10, iar nota finală va fi obţinută prin media aritmetică a celor două note şi trebuie să fie minim 6.
 
Comisia de examinare, care răspunde de organizarea întregului curs, va fi formată din preşedintele Comisiei Tehnice Judeţene şi încă 2 membri (aceştia vor fi numiţi de către preşedintele AJF în colaborare cu preşedintele Comisiei Tehnice).
 
Cursanţii sunt obligaţi să frecventeze toate formele de activitate şi să îndeplinească toate cerinţele. Sub o frecvenţă de 80%, un cursant nu poate absolvi cursul.
Candiaţii se pot înscrie doar la cursul organizat de către asociaţia de fotbal din judeţul de domiciliu. Excepţie: candidaţii din judeţele care nu pot organiza un astfel de curs se vor adresa asociaţiilor de fotbal din judeţul cel mai apropiat.
Evaluarea finală cuprinde: examen teoretic, examen practic, interesul manifestat. Examenul practic constă în conducerea unor părţi dintr-o lecţie de antrenament sau a unui antrenament în totalitate cu teme stabilite de comisie.
 

In conformitate cu recomandarile UEFA, valabilitatea tuturor licentelor este de maximum 3 ani. De altfel, aceasta este inscrisa pe card; pentru reinnoirea licentei este obligatorie efectuarea a minimum 15 ore de actualizare a cunostintelor, testare si bineinteles continuitate practica

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP