Ministerul Tineretului si Sportului prin DJST Cluj - Comunicat

16 Noiembrie 2020, la ora 12:09 / Publicat în Comunicate AJF de Iulian Nicolae Szekely / 647 vizualizări

Ministerul Tineretului si Sportului prin DJST Cluj - Comunicat

Ministerul Tineretului si Sportului a trimis prin DJST Cluj cateva lamuriri in ceea ce priveste distribuirea voucherelor pentru sportivii nou legitimati

 

RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRI FRECVENTE LEGATE DE VOUCHERE

Ghid pentru DJST/ DTSMB/ cluburi sportive -

1. Cine poate beneficia de aceste vouchere?

Copiii născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014, care nu au mai fost legitimați până acum la niciun club sportiv și care se legitimează în perioada 8 septembrie 30 noiembrie 2020.

2. La ce cluburi sportive se pot înscrie copiii?

La orice club sportiv, de stat sau privat, care deține C.I.S. (Certificat de Identitate Sportivă).

3. Cine poate depune cererea de voucher?

Cererea de voucher poate fi depusă de părinte sau tutorele legal al minorului.

4. Ce documente sunt necesare pentru a obține voucherul?

Pentru a obține voucherul aveți nevoie de următoarele documente:ocererea tip pentru acordarea voucherului, care conține și declarația pe propria răspundere odeclarația privind acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ocopie a legitimației sportiveLa depunerea documentelor sus menționate, pentru a se putea certifica(conform cu originanul)copia legitimației,respectiv verifica datele completate în cerere, trebuie prezetate și următoarele documente:ocertificatul de naștere al copilului,în originaloactul de identitate al părintelui/reprezentantului legal, în originalCererea și declarațiile pot fi descărcate de laurmătorul link: http://bit.ly/doc-vouchere

6. Unde se depun documentele?

Documentele vor fi depuse la clubul unde se face legitimarea, urmând ca acesta să le centralizeze și să transmită Tabelul centralizator (Anexa 2) însoțit de documentele justificative, către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret de care aparține, respectiv către Direcția pentru sport și tineret a Municipiului București. Conform prevederilor art.23, respectiv art.25, din O.M.T.S. 1199, cluburile sportive/ Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret/ Direcția pentru sport și tineret a Municipiului București, au obligația să arhiveze solicitările, însoțite de documentele justificative mai sus menționate, timp de 5 ani.

7. Cum primesc voucherul?

După imprimare, voucherele vor fi distribuite Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret/ Direcției pentru sport și tineret a Municipiului București, care le vor trimite cluburilor la care s-audepus cererile. Cluburile vor transmite voucherele către beneficiari.

8. Unde pot folosi voucherul?

Voucherele pot fi folosite în magazinele partenere ale emitentului, care semnalizează acest lucru prin afișarea unui autocolant cu logo-ul emitentului.

9. Care este perioada de valabilitate a voucherului?

Voucherul este valabil 6 luni de la data tipăririi.

10. Am mai fost legitimat. Pot beneficia de voucher dacă mă înscriu la alt club?

Nu, voucherul poate fi obținut doar de către copiii care nu s-au mai legitimat până acum la un club sportiv.

11. De ce să-mi legitimez copilul?

Pentru a putea practica sportul într-un cadru organizat, controlat și sigur, mai ales în contextul actualei pandemii.

12.În ce magazine pot să folosesc voucherul ?

După ce ați intrat în posesia voucherului, îl veți putea folosi (doar) în magazinele de echipament sportiv partenere ale emitentului.Atenție, voucherul este valabil 6 luni de la tipărirea acestuia.

13.De ce se dau vouchere doarcopiilor născuți în perioada 8 septembrie 30 noiembriecare se legitimează pentru prima dată în periada 01 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2014?Așa cum rezultă și din motivarea ordonanței 157/2020, acordarea acestui sprijin de către Guvernul României reprezintă o măsură urgentă în favoarea creșterii numărului de sportivi legitimați, ținând cont că activitatea sportivă a intrat într-un regres fără precedent, de la începutul evoluției pandemiei de COVID-19 pe teritoriul României, situație în care majoritatea cluburilor sportive, membre afiliate ale federațiilor sportive naționale pe ramură de sport, sunt în situația de a opri activitatea sportivă și competițională în totalitate. Stimularea și atragerea copiilor care nu practică sistematic sportul și implicit nu sunt înscriși în activitatea competițională, este o măsură care vizează exclusiv lărgirea bazei de selecție pentru sportul de performanțăși nicidecum crearea unor diferențe discriminatorii între cei care practică sportul de performață.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP