Apel la normalitate

30 Martie 2021, la ora 16:12 / Publicat în Comunicate AJF de Ciprian Prisacaru / 1134 vizualizări

Apel la normalitate

Având în vedere faptul că sunt 4 cluburi dâmbovițene ale căror echipe au evoluat în competiții din alte județe în ultimul sezon disputat, le transmitem că acest lucru poate fi posibil numai cu acceptul Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița și respectarea regulamentelor.

Am notificat deja asociațiile din județele limitrofe, în sensul că nu suntem de acord cu această practică. Echipele din județul nostru vor fi așteptate, așa cum este regulamentar, să se înscrie la competițiile pe care Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița le organizează. Pentru aducerea la normalitate a acestor lucruri, vom apela, în ultimă instanță, inclusiv la Federația Română de Fotbal. 

Transmitem cluburilor din Dâmbovița, care pe Certificatele de Identitate Sportivă apar cu sedii în județe limitrofe doar pentru a ocoli ROAF-ul, să țină cont de următoarele trei aspecte: 

1. Conform R.O.A.F. o echipă nu poate evolua mai mult de două sezoane consecutive pe un teren din altă localitate, decât cea unde are sediul social;
2. Primăriile nu pot finanța și pune la dispoziție legal, în mod gratuit, bazele sportive unor entități din altă localitate sau din alt județ. Acest fapt poate fi confirmat inclusiv de Curtea de Conturi;
3. Pentru a evita confuzia și pentru a face cunoscut că reprezintă un club dintr-o altă localitate, respectiv alt județ, atât echipele cât și organizatorul competiției, trebuie să folosească la numele cluburilor și denumirea corectă a localității în care își înregistrează fictiv sediul social.

Am făcut apel la colegii noștri de la AJF Prahova și AJF Ilfov, să procedăm regulamentar și să repunem lucrurile în ordine, fără să se mai permită încălcarea cu bună știință a R.O.A.F.-ului prin tot felul de practici neregulamentare și nelegale.

FIFA și UEFA înterzic încălcarea principiului teritorialității la nivel internațional, la fel și FRF la nivel național.
Dacă dorim să construim, să o facem cu bună credință, într-un mediu clar reglementat, atât cluburile, cât și asociațiile județene.
 
AJF DÂMBOVIȚA - 30 Martie 2021

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP