„S-a muncit enorm, pentru a ajunge la un nivel respectabil”

27 Ianuarie 2023, la ora 17:20 / Publicat în Comunicate AJF de Ciprian Prisacaru / 666 vizualizări

„S-a muncit enorm, pentru a ajunge la un nivel respectabil”

 

 

Ciprian Prisăcaru, după doi ani ca președinte al AJF Dâmbovița!

„S-a muncit enorm, pentru a ajunge la un nivel respectabil”

 

Activitatea Asociației Județeană de Fotbal Dâmbovița s-a dezvoltat în ultimii doi ani pe noi coordonate manageriale, sub mandatul președintelui Ciprian Prisăcaru. Transformarea este vizibilă și apreciată, iar modul de lucru s-a schimbat semnificativ. După o perioadă de întrerupere, provocată de pandemia COVID-19, fotbalul județean a depășit rapid perioada de criză și s-a reorganizat din temelii, prin strategii care au consolidat actul managerial. Vă propunem un interviu realizat cu președintele AJF Dâmbovița, prof. Ciprian Prisăcaru, în care au fost atinse subiecte și aspecte de interes.

 

S-au împlinit doi ani de când membrii afiliați au votat Ciprian Prisăcaru în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. Ani complicați, simpli, cum interpretați?

 - Un început bun, o perioadă în care s-a muncit enorm pentru a readuce fotbalul dâmbovițean la un nivel respectabil. A fost nevoie de implicare maximă, de o echipă formată din oameni pricepuți, bine pregătiți și cu dorință de a dezvolta, dar cel mai important este parteneriatul pe care am reușit să-l construim cu membrii afiliați.

Ați venit la conducerea asociației într-un moment greu, în plină pandemie. Competiția a repornit cu multe sacrificii din partea echipelor. Cu ce ați rămas din acea perioadă?

- Cu mulțumirea că am reușit să-i motivăm pe mebrii afiliați să revină în fenomen, prin măsurile adoptate și sistemul competițional dinamic pe care l-am propus. Am mai rămas cu bucuria de a vedea câți oameni inimoși sunt în fotbalul județean, oameni fără de care fotbalul ar dispărea din acele comunități. Tuturor doresc să le mulțumesc pentru eforturile uriașe pe care le-au făcut și le fac în continuare!

Sunt multe competiții în desfășurare, multe proiecte, multe echipe implicate, mulți jucători legitimați, fenomenul fotbalistic județean este unul amplu. Anticipați un asemenea volum de muncă?

- Nu este deloc ușor să gestionezi peste 3000 de sportivi, 192 de echipe, de la 98 de cluburi sau asociații sportive. Avem peste 90 de jocuri oficiale pe săptămână și avem în calendarul oficial, în acest sezon, 13 competiții. Sunt destule federații naționale pe ramură de sport, care nu au un asemenea volum. Mi-am propus asta, însă așteptările mi-au fost depășite, iar acest lucru mă bucură. Fotbalul județean este ferit de scandaluri, este bine reglementat, are o imagine generală în creștere, sisteme competiționale atrăgătoare, comisii jurisdicționale echidistante, iar toți participanții sunt respectați în mod egal. Sunt aspecte care au dus la creșterea importanței acestui fenomen, care va atrage cu siguranță mai mult interes și chiar implicarea factorului privat.

Am pus un accent important pe disciplină și activități educaționale

S-au făcut progrese în multe direcții, care ar fi cele mai importante?

- Am pus un accent important pe disciplină și activități educaționale. Astfel, am organizat prin Comisia Tehnică trei serii de cursuri pentru obținerea Licenței UEFA C și am implementat obligativitatea prezenței unui antrenor cu Licență UEFA pe băncile tehnice ale echipelor din Liga 4 și ale echipelor de copii și juniori. De asemenea, s-au organizat prin CJA cinci cursuri de formare de arbitri de fotbal, pentru că îmi doresc să scăpăm de metehnele moștenite din trecut și să oferim echipelor arbitraje echidistante, moderne, cu arbitri bine pregătiți. Am organizat cursuri de perfecționare pentru team-managerii cluburilor din județ, acțiune prin care dorim ca acești oameni să poată deține minimum de informație necesară pentru această misiune. Am început cu activitățile educaționale, pentru că îmi doresc ca prin toate aceste măsuri să creștem per total nivelul activității și al participanților. Apoi, am oferit asistență în vederea obținerii personalității juridice, evidență și statistică precise, creșterea calității arbitrajelor, asigurarea unei transparențe decizionale și operaționale, formarea și perfecționarea resursei umane, independența comisiilor jurisdicționale, predictibilitatea calendarelor competiționale, dinamizarea sistemelor competiționale, eliminarea situațiilor de incompatibilitate, premierea în materiale sportive a tuturor echipelor participante, organizarea unor festivități de premiere a câștigătoarelor tuturor seriilor si tuturor competițiilor, creșterea imaginii competițiilor, prin transmiterea de materiale video și foto de la mai multe meciuri oficiale, implementarea unor măsuri de siguranță pe stadioanele din județ, prin adoptarea unui regulament de licențiere, activitate foarte bună în mediul on-line, participarea pentru prima dată la UEFA Regions Cup, cu selecționata județeană, și multe altele.

„Marea dorință: să pot aduce mediul privat alături de competiții

 

- Este ceva neîndeplinit, din lista obiectivelor propuse pentru primii doi ani de mandat?

- Suntem pe un drum bun. Sunt și obiective pe termen mediu și lung. Unele sunt în curs de implementare, altele urmează să înceapă. Cel mai mult mă preocupă creșterea calității arbitrajelor, o activitate care se află în parametri optimi, față de obiectivele pe care ni le-am propus. Am crescut de la 54, la 92, numărul arbitrilor activi. Principial, după creșterea cantității, urmează creșterea calității. Recunosc că sunt procese care se derulează mai anevoios, dar lucrăm și la asta.

Care este cea mai mare dorință, legată de AJF Dâmbovița?

- Să pot aduce mediul privat/sponsori alături de competiții, pentru a putea susține eforturile pe care le fac oamenii de la echipe.

Suntem în perioada de acordare a vizelor anuale. Cum decurge acest proces, e totul în regulă?

- Modul de lucru pe care l-am implementat începe să dea roade. Astfel, este pentru prima dată când acest proces decurge firesc, fără aglomerația și nervii care se întâmplau până acum, la fiecare început de an. Membrii afiliați trebuie să primească în primul rând respect. De aici pleacă toate celelalte.

S-au schimbat multe la AJF Dâmbovița, inclusiv la nivelul echipei. Ați ajuns la formula dorită?

- Da, așa este, s-a schimbat aproape totul: echipă, strategie, mod de lucru, mentalitate, transparență. În general, sunt mulțumit de oamenii alături de care lucrez și care se regăsesc în organigrama AJF. Sigur că întotdeauna este loc de mai bine și voi fi în conituare implicat în activitate, și exigent față de colaboratori. I-am rugat pe toți, angajați, președinți și membri de comisie, colaboratori, observatori și mai ales arbitri, să urmeze calea dreptății, respectului și a transparenței. Doar așa vor putea rămâne în echipă, alături de mine.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP