COMUNICAT 22.05.2023

22 Mai 2023, la ora 17:09 / Publicat în Comunicate AJF de Ciprian Prisacaru / 955 vizualizări

COMUNICAT 22.05.2023

 COMUNICAT

Având în vedere că, în ultimul timp, au apărut informații cu privire la „vânzarea/cumpărarea” unor echipe din fotbalul județean, dorim să le punem în vedere celor interesați prevederile articolului 4, alin. 5 din ROAF:

* Este interzisă modificarea formei juridice a structurii unui club sau orice operaţiune care are ca scop transmiterea/dobândirea dreptului de participare în competiţii sau/şi facilitarea obţinerii licenţei.

* Constituie modificări ale formei juridice sau ale structurii unor cluburi ori operaţiuni care sunt interzise, următoarele: comasarea sau divizarea unor cluburi, schimbul de locuri între ele, schimbarea sediului în altă localitate, schimbarea denumirii, transferarea acţiunilor între cluburi sau cesiunea dreptului de participare făcută cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. Aceste modificări sau operaţiuni sunt interzise numai în măsura în care sunt făcute în detrimentul integrităţii competiţiei sportive şi numai dacă au ca scop obţinerea dreptului de participare în competiţii sau/şi a licenţei.

* Vor fi considerate modificări ale formei juridice, care încalcă prevederile de mai sus: 

               - schimbarea denumirii, a sediului și asociaților/acționarilor clubului, dacă sunt efectuate concomitent sau la mai puțin de 24 de luni;
               - cesiunea drepturilor de participare în competiții ale mai multor structuri sportive către o singură structură sportivă; 
               - cesiunea dreptului de participare de la un club sportiv de drept privat către un alt club de drept privat;

Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița transmite că nu va face concesii pentru nimeni și că va respecta, ca și până acum, ad-literam, regulamentele care guvernează activitatea fotbalistică!

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP