Cosmin Toboșaru va conduce selecționata Dâmbovița U14

25 Martie 2021, la ora 23:35 / Publicat în Comunicate AJF de Alexandru Caramalău / 968 vizualizări

Cosmin Toboșaru va conduce selecționata Dâmbovița U14

 
 
 
 
Cosmin Toboșaru a fost desemnat să formeze și să coordoneze selecționata Dâmbovița U14, care va reprezenta județul la Turneul Speranțelor. Îi va sta alături Ionel Pitaru, în calitate de supervizor, un om de fenomen cu o vastă experiență. Vestea că pot participa la o competiție oficială i-a bucurat nespus pe juniorii U14 de la cluburile dâmbovițene, care speră să prindă un loc în selecționata județeană. Cosmin Toboșaru are misiunea de a stabili lotul pentru Turneul Speranțelor, iar apoi de a împinge cât mai mulți dâmbovițeni către fazele superioare. Acesta are avantajul de a antrena o grupă U14, cunoscând foarte bine potențialul juniorilor de la cluburile din județ, născuți în anul 2007. 
„Este o acțiune benefică pentru copii, în special în perioada aceasta”
Domnule profesor, Turneul Speranțelor va fi prima competiție oficială a anului, în care este implicată Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița. Ca antrenor al selecționatei U14, vă rugăm să ne oferiți mai multe informații despre această acțiune.
- Este o acțiune pe care federația a numit-o Turneul Speranțelor și se organizează de trei ani. Am participat cu succes încă de la prima ediție, cu grupa de vârstă 2004. Este o acțiune benefică pentru copii, în special în perioada aceasta, în care nu au competiții sau meciuri cu caracter oficial. Vor merge la competiție doar copii cu testarea COVID-19 efectuată. Sperăm să ajungă într-un număr cât mai mare la turneul final din vară, de la Tărlungeni.
Cum va fi organizată selecția jucătorilor la nivel județean?
- Vor fi copii selecționați de la opt cluburi, Olimpicii Ulmi, Sportis Valea Lungă, GȘA Nucet, CSM Flacăra Moreni, CSM Fieni, CSȘ Târgoviște, Kinder Târgoviște și Chindia Târgoviște, care au avut echipe înscrise în campionatul județean al acestei categorii. Am contactat fiecare antrenor în parte, cu rugămintea să trimită la selecție toți jucătorii care pot face față rigorilor, în viziunea lor. O să-i văd la câteva antrenamente și apoi mă voi decide asupra lotului de 17 jucători ce vor merge la etapa regională. Pentru copii este o încântare ca, după un an și jumătate, să aibă primele acțiuni cu caracter oficial. Țin să apreciez eforturile pe care le-au făcut toți cei implicați! Mă refer aici la președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, la Comisia Tehnică prezidată de Nicu Croitoru, care m-a desemnat ca antrenor la această echipă, la Ionel Pitaru, reprezentantul Comisiei de copii și juniori, care a fost mereu lângă noi la aceste acțiuni, plus Marius Rotaru, din postura de referent zonal la FRF. Lucrăm cu adevărat ca o echipă.
„Fără competiție, se vor pierde generații întregi de copii fotbaliști”
Când va avea loc această acțiune?
- Jocurile vor fi pe 9 aprilie, la Giurgiu, între selecționatele din Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu. Din cele trei echipe se va forma una singură, care va evolua cu o altă echipă formată din trei județe, Prahova, Ialomița și Călărași.
Care sunt efectele acestei pauze, destul de mari, asupra fotbalului juvenil?
- În primul rând, trebuie spus că au început să renunțe copiii, văzând că nu au competiție. Din păcate, se întâmplă inclusiv la grupele mari, de juniori republicani, într-un moment în care ar fi trebuit să facă pasul către seniori. E clar că le lipsește motivația copiilor, care nu mai vin cu aceeași plăcere la fotbal, ci mai mult din rutină. Lipsa jocurilor, chiar și de pregătire, se vede în primul rând în moralul lor.
Ce ar trebui făcut, în opinia dumneavoastră?

- Din câte am înțeles, Federația Română de Fotbal a făcut demersuri către Ministerul Sănătății să accepte testele rapide, care sunt mult mai ieftine decât testele în vigoare. Dacă se va lua decizia de a accepta testele rapide, automat vor debuta și competițiile de fotbal amator sau de copii și juniori. Deja mergem spre un an și jumătate de când nu avem competiție la nivelul acesta. Este foarte mult și se vor pierde generații întregi de copii fotbaliști. 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP