Adunarea Generală a AJF Maramureş

14 August 2019, la ora 03:42 / Publicat în Comunicate AJF de Raul Ghiciulescu / 760 vizualizări

Adunarea Generală a AJF Maramureş

Azi, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş (preşedinte Zoltan Szekely) membrii afiliaţi au stabilit sistemul competiţional pentru sezonul 2019/2020. Faţă de sezoanele precedente, campionatul viitor al Ligii 4 şi 5 aduce unele modificări. Liga 4 va fi compusă şi în stagiunea care va debuta pe 25 august tot din două serii, 11 în Seria Nord, respectiv 13 echipe în Seria Sud. Însă noutatea o reprezintă faptul că la finalul campionatului, după disputarea turului şi a returului, va exista un play-off, primele două clasate urmând să se califice în această fază. Locul 1 din Nord se va duela cu locul secund din Sud, respectiv poziţia a doua din Nord va întâlni primul loc din Sud, meciuri ce se vor desfăşura tur-retur. După care câştigătoarele celor două jocuri vor evolua, într-o singură manşă, pe teren neutru, pentru desemnarea campioanei Maramureşului. Dacă Liga 5 era până acum structurată pe două serii, din sezonul ce urmează aceasta va avea una singură, 16 echipe înscriindu-se la acest nivel. AJF MM a mai anunţat, printre altele, că au fost afiliate o serie de cinci echipe, Foresta Câmpulung la Tisa şi CSM Sighetu Marmaţiei în Liga 4, Stejarul Fersig, Unirea Săsar şi Viitorul Gârdani în Liga 5. În schimb, nu a fost dezafiliată nicio echipă.
Un element important adus la cunoştinţa membrilor este implicarea Consiliului Judeţean cu o sumă consistentă pentru consolidarea sportului rege în judeţul nostru, şi anume alocarea sumei de 500.000 lei. Din această sumă, AJF Maramureş va procura echipament de joc pentru toate reprezentantele Ligii 4 şi 5, precum şi treininguri pentru grupările antrenate în fotbalul amator. De asemenea, toate cluburile afiliate la AJF au primit ieri şi steaguri de colţ, iar la anul se preconizează ca acestea să primească din partea forului organizator şi plase pentru porţi.
Un alt punct discutat pe ordinea de zi a fost cel al alegerii în Biroul Executiv al AJF Maramureş a doi reprezentanţi, unul pentru Liga 5 şi un membru din partea copiilor şi juniorilor. Liga 5 va fi reprezentată în BE al AJF Maramureş de către Claudiu Bărbuş (ACS Satu Nou de Jos), iar omul de legătură al departamentului de copii şi juniori a fost votat Paul Juhasz (CS Mara 2010), ambii aleşi cu unanimitate de voturi.
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Maramureş a mai informat membrii afiliaţi că din sezonul care stă să înceapă baremurile de arbitraj au fost modificate, atât la Liga 4, cât şi la Liga 5 fiind ridicate cu 30, respectiv 20 lei. Astfel, în Liga 4 centralul va încasa un barem în valoare de 120 lei, un asistent 100 lei, iar observatorul va primi 120 lei. În eşalonul Ligii 5, centralul va avea un barem de 100 lei, asistentul de 80 lei, iar observatorul va încasa 80 de lei.
La AG a AJF Maramureş a fost prezent şi vicepreşedintele CJ Maramureş, Doru Dăncuş, administraţia judeţeană alocând cea mai mare sumă din istoria fotbalului judeţean (500.000 lei), precum şi prefectul Vasile Moldovan. A fost invitat, de asemenea, şi preşedintele CJ, Gabriel Zetea, însă acesta nu a putut fi prezent din motive obiective.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP