CUPA ROMÂNIEI - Progresul Șomcuta Mare vs Unirea Dej în faza I națională

22 Iulie 2019, la ora 09:47 / Publicat în Comunicate AJF / 609 vizualizări

CUPA ROMÂNIEI - Progresul Șomcuta Mare vs Unirea Dej în faza I națională

Progresul Șomcuta Mare va întâlni Unirea Dej în faza I națională a Cupei României. Meciul va avea loc miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30.
 
S-au stabilit meciurile din faza întâi națională a Cupei României, etapă competițională în care Progresul Șomcuta Mare - reprezentanta Maramureșului - va întâlni FC Unirea Dej. Cele 38 de partide vor avea loc miercuri, 31 iulie, începând cu ora 17:30 și se vor disputa într-o singură manșă. 
 
În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se va trece la executarea loviturilor de departajare. Vor evolua în această fază a competiției cele 42 de echipe câștigătoare ale fazelor județene ale Cupei și 34 de echipe care au jucat în precedenta ediție a Ligii 3.
 
Progresul Șomcuta Mare și-a început parcursul în Cupa României - faza județeană cu 7-1 împotriva celor de la Carmen Satulung. În a doua etapă, a fost 11-0 pentru Șomcuta în compania CS Fărcașa. În sferturi, Progresul a eliminat FC Suciu de Sus cu 5-2. Cu același scor de 5-2 s-a impus Progresul în fața celor de la Bradul Vișeu de Sus în semifinale. Finala Maramureșului a fost câștigată de echipa din Șomcuta Mare cu scorul de 3-1.
 
Progresul Șomcuta Mare - Unirea Dej are loc miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30.
 
Până în faza „16”-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj şi delegat de joc, care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj şi delegat de joc în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare. Federația Română de Fotbal, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, va delega arbitri pentru fiecare joc. Deoarece în faza întâi a Cupei României toate echipele organizatoare sunt de nivel judeţean, baremurile de arbitraj sunt în cuantum de 940 lei, valoare netă, după cum urmează: arbitru - 340 lei, arbitru asistent (1 și 2) - 300 lei. Totodată, se va achita barem pentru delegat de joc al cărui cuantum net este de 300 lei.
 
Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.
 
În conformitate articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.
 
În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.
 
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
 
Programul complet al meciurilor din faza întâi națională a Cupei României poate fi consultat aici.
 
Informații furnizate de Federația Română de Fotbal.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP