LIGA 3 - Fără retrogradări, serii de 18 formații în sezonul viitor

11 Mai 2020, la ora 22:58 / Publicat în Comunicate AJF / 913 vizualizări

LIGA 3 - Fără retrogradări, serii de 18 formații în sezonul viitor

Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele județelor. 
 
Prin hotărârea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal (FRF) din 11 mai, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul actual, informează FRF.
 
Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență FRF a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați.
 
⚽ Situația retrogradării
 
Sezonul de Liga 3 ediția 2019/2020 este înghețat, nicio echipă nu retrogradează.
 
⚽ Promovarea în Liga 2
 
În Liga 2, ediția 2020/2021, promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi anunțate ulterior. 
 
⚽ Promovarea din Liga 4
 
Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.
 
Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a Municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.
 
”FRF va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor/Municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze”, precizează reprezentanții FRF.
 
Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat.
 
⚽ Cum va arăta viitorul sezon de Liga 3 

Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție).
 
Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
 
În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3.
 
Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă.

⚽ Obiectivele FRF
 
”Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân în continuare aceleași: siguranța și sănătatea suporterilor, ale jucătorilor, ale staff-ului și ale tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive; sustenabilitatea financiară a cluburilor; producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante; specificitatea fiecărui eșalon”, se arată în comunicatul FRF.
 
Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național.
 
Sursă informații și foto: Federația Română de Fotbal

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP