Progresul Șomcuta Mare, campioana Maramureșului

24 Iulie 2020, la ora 20:32 / Publicat în Comunicate AJF de Ramona Pop / 1792 vizualizări

Progresul Șomcuta Mare, campioana Maramureșului

Progresul Șomcuta Mare s-a impus în această seară în fața grupării CSM Sighetu Marmației în finala Ligii a patra, în urma loviturilor de departajare. 
 
În finala Ligii a patra, pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare s-au aflat în această seară față în față câștigătoarea seriei Sud - Progresul Șomcuta Mare - și ocupanta locului 1 din seria Nord - CSM Sighetu Marmației.
 
Meciul a fost condus de Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), asistat de Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).
 
 
Sighetenii sunt cei care deschid scorul în prima repriză, dar sunt egalați în actul secund și, după 90 de minute de finală, tabela indică 1-1. Același rămâne scorul și după prelungiri, astfel încât se trece la lovituri de departajare. Cu scorul general de 6-5, Progresul Șomcuta Mare câștigă finala, devenind campioana Maramureșului în sezonul 2019/2020. 
 
Din această postură, Progresul Șomcuta Mare va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3. Inițial, campioana Maramureșului trebuia să facă parte dintr-o mini-grupă de baraj alături de campioanele din județele Sălaj și Bistrița-Năsăud. Asociația Județeană de Fotbal Bistrița-Năsăud a anunțat, însă, Federația Română de Fotbal că nu va avea reprezentantă la aceste jocuri de baraj. În consecință, calificarea în Liga a treia din această mini-grupă se va decide între Progresul Șomcuta Mare (campioana Maramureșului) și Sportul Șimleu Silvaniei (campioana Sălajului). Meciul se va disputa în 9 august, pe stadionul Olimpia din Satu Mare.
 
 
În ceea ce privește cealaltă finalistă a Maramureșului, CSM Sighetu Marmației, aceasta va reprezenta județul în Cupa României, conform hotărârii Biroului Executiv care s-a întrunit în ședință la începutul acestei săptămâni.
 
 
După disputarea finalei, ambele echipe au fost premiate cu medalii și cupe din partea Asociației Județene de Fotbal Maramureș.
 
Mai multe fotografii de la finală găsești în acest album.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP