Să-ți fie somnul lin, maestre!

17 Septembrie 2017, la ora 18:29 / Publicat în Comunicate AJF de Ramona Pop / 221 vizualizări

Să-ți fie somnul lin, maestre!

În această dimineață a plecat dintre noi antrenorul emerit Lascăr Pană - titular de drept în echipa numelor importante ale handbalului românesc. Omul care a înființat în Baia Mare primul club exclusiv de handbal din România, care a învățat un oraș întreg să iubească acest sport și să se îndrăgostească definitiv și ireversibil de Minaur. De numele lui se leagă cele mai mari performanțe ale handbalului din Maramureș, dar și momente de glorie ale handbalului românesc.

Un profesionist adevărat, care și-a iubit meseria cu o pasiune absolut impresionantă, ne-a învățat pe toți cei care am crescut alături de Minaur să țintim mereu spre locul I și să ne dorim tot timpul să fim pur și simplu cei mai buni. Să nu ne oprim din drum, indiferent de obstacole. Să ardem ca o torță pentru visul în care credem pentru că doar atunci vor apărea și rezultatele dorite.

În ciuda faptului că viața lui a fost handbalul, mai întâi a fost campion ca jucător de fotbal (cu Competrol București, în 1952). Deși a ajuns în Maramureș abia în 1970, prima performanță nu s-a lăsat prea mult așteptată (în 1978 Minaur cucerea prima ediție a Cupei României) și a poziționat definitiv Baia Mare pe harta elitei handbalului european (prin jucarea a trei finale de Cupa Cupelor în 1979, 1981 și 1986 și câștigarea a două ediții de Cupa IHF în 1985 și 1988). Și chiar dacă Baia Mare era locul în care se agăța harta României handbalistice în cui, sub bagheta lui Lascăr Pană Minaur nu a coborât timp de un sfert de secol mai jos de locul 4 în campionatul național.

Doar câteva repere și câteva rânduri despre un profesionist exigent cu sine și cu ceilalți, un emerit cu fibră de învingător și un antrenor de elită - așa cum ni-l vom aminti mereu pe Lascăr Pană.

Îți mulțumesc, maestre, pentru că m-ai învățat să iubesc și acest sport, pentru sentimentele de bucurie și mândrie trăite atunci când am ascultat la radio deznodământul finalei de la Zaporoje și, nu în ultimul rând, pentru sfaturile pe care mi le-ai acordat.

Să-ți fie somnul lin, maestre!

Cristian Balaj, președinte AJFMM

Sursă foto: prosport.ro

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP