Zoltan Szekely este noul președinte al AJFMM

25 Martie 2019, la ora 15:03 / Publicat în Comunicate AJF de Ramona Pop / 979 vizualizări

Zoltan Szekely este noul președinte al AJFMM

Ales cu unanimitate de voturi, Zoltan Szekely este de azi noul președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș (AJFMM). Și tot de azi, Cristian Balaj este președinte onorific al AJFMM. 51 dintre cei 54 membri afiliați au fost prezenți la Adunarea Generală.


- Szekely, ales în unanimitate

Alegerea unui nou președinte a fost principalul punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a AJFMM, convocată pentru astăzi, 25 martie, dat fiind că președintele ales în iunie 2018, Cristian Balaj, și-a dat demisia în urma numirii sale în funcția de președinte al Asociației Naționale Anti-Doping. Un singur candidat și-a depus dosarul pentru funcția de președinte al AJFMM. Este vorba despre Zoltan Szekely. 51 dintre cei 54 de membri afiliați ai AJFMM au participat la ședință, toți votând pentru Zoltan Szekely.

Noul președinte al AJFMM are 51 de ani, 46 dintre aceștia mărturisind că i-a petrecut în fotbal. Mai întâi ca jucător, ajungând să evolueze inclusiv în Liga 1. După o accidentare, se reorientează spre cariera de arbitru: după 10 ani arbitrează deja în Liga 1, iar după alți patru devine arbitru internațional. La 45 de ani schimbă echipamentul de arbitru cu costumul de observator. Este observator în Liga 1 și  membru în Comisia Centrală de Arbitri. De 17 ani este președinte al Comisiei Județene de Arbitri Maramureș.

- Balaj, președinte onorific

Szekely a mulțumit fostului președinte pentru activitatea depusă, admițând că - după progresele înregistrate de fotbalul maramureșean în mandatele lui Balaj - acum va fi mult mai ușor pentru el să conducă AJFMM. Iar prima inițiativă din noua postură de conducător al forului fotbalistic județean a fost aceea de a-l propune pe Cristian Balaj în funcția de președinte onorific al AJFMM, propunere votată în unanimitate de membrii afiliați.

De altfel Cristian Balaj a fost prezent la Adunarea Generală, dorind să mulțumească personal tuturor celor cu care a colaborat din postura de președinte al AJFMM și oferind asigurări că rămâne alături de fotbalul din Maramureș. Cultivarea respectului pentru disciplină grație introducerii premiilor pentru fair play este una din cele mai mari satisfacții a ex-președintelui AJFMM: ”Dorescă să vă mulțumesc pentru că datorită eforturilor dumneavoastră au scăzut sancțiunile, ați ajuns să fiți prieteni, iar părinții își lasă cu încredere copiii la fotbal”, a declarat Balaj, făcând referire la faptul că de la 291 cartonașe roșii arătate în 2009, s-a ajuns la 104 în 2018, iar de la 517 etape de suspendare în 2009, în 2018 s-au înregistrat 189.

- ”Alte AJF-uri din țară se pot uita cu invidie spre Maramureș”

Nu a fost singurul invitat la Adunarea Generală de azi, în prezidiu fiind prezenți și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal (Octavian Goga - vicepreşedinte FRF şi Gabriel Bodescu - secretar general adjunct FRF), precum și ai autorităților locale (prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, și vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Dăncuș).

Octavian Goga nu s-a aflat la prima lui vizită la AJFMM: ”Am mai fost în Baia Mare cu prilejul altor alegeri, și dacă atunci îl felicitam pe Cristian Balaj, azi îl felicit pe colegul nostru din FRF, Zoli Szekely. E pentru prima oară președinte de AJF și țin să îl avertizez: este o postură mult mai dificilă decât cea de membru în Comisia Centrală de Arbitri. Dar îl așteaptă o muncă frumoasă și primul lucru pe care trebuie să îl urmărească este să aducă progres!”

”Alte AJF-uri din țară se pot uita cu invidie spre Maramureș, care a fost condusă atâția ani de un arbitru internațional, iar acum aveți un președinte dedicat fotbalului care - sunt convins - va fi mereu în fruntea unui AJF model. Vă doresc să reveniți pe prima scenă a fotbalului românesc: depinde numai de voi”, a declarat Gabriel Bodescu.

”Doresc să îl felicit pe Cristian Balaj pentru că a reușit să schimbe ceva în mentalitatea celor care fac parte din AJFMM. Îl felicit și pe Zoli Szekely pentru noua funcție: cred că împreună puteți face multe! Aveți în mine și în instituția pe care o reprezint un partener de nădejde”, a spus prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan admițând că a jucat fotbal și îl joacă și azi cu aceeași plăcere.

Doru Dăncuț a mărturisit și el un trecut fotbalistic: ”În tinerețe am jucat un pic de fotbal, așa că vă salut pe toți cei care munciți zi de zi la firul ierbii, pentru promovarea sportului și a Maramureșului. Înțelegem că nu puteți construi singuri, iar Consiliul Județean își menține sprijinul față de AJFMM. Suntem deja o familie, iar la noi veți găsi mereu disponibilitate pentru dialog: împreună să revenim acolo unde ne este locul în fotbalul românesc!”

 - Premiile Fair Play pentru 2017/2018

Tot în cadrul întrunirii de astăzi au fost decernate Premiile Fair-Play pentru sezonul 2017/2018, după cum urmează: • Liga a patra, seniori: Plimob Sighetu Marmației - locul I, Progresul Dumbrăvița și Luceafărul Strâmtura - locul II • Liga a patra, juniori: Viitorul Ulmeni, Lăpușul Tg Lăpuș și Salina Ocna Șugatag au obținut, toate, locul I • Liga a cincea: Cetate Remetea Chioarului și Solaris Pribilești - locul I, Gloria Culcea - locul III. Echipele au fost premiate cu mingi și cupe.


- dezafilieri

De asemenea, s-a decis dezafilierea a şapte asociaţii şi cluburi, grupări care nu mai participă în campionatele organizate de AJF. Este vorba despre Frauenbach Baia Mare, Foresta Câmpulung la Tisa, Minerul Băiuţ, Solaris Pribileşti, Topitorul Ferneziu, ZU Mogoşeşti şi Kiss Baia Mare.

 

Fotografii de la Adunarea Generală sunt disponibile aici.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP