COMUNICAT

13 Mai 2021, la ora 14:06 / Publicat în Comunicate AJF de Stan Prodan / 240 vizualizări

COMUNICAT

 

 
 
Stimați colegi și prieteni ai fotbalului,
 
            Vă scriu într-un moment în care întrevedem speranța revenirii la fotbalul de dinainte de pandemie și asta mă bucură foarte mult! Trebuie să fim conștienți însă că trebuie să folosim în continuare măsuri speciale de prevenție împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Fără eforturile noastre nu ne vom bucura de fotbalul pe care îl știam.
 
            În primul rând, deschiderea stadioanelor pentru copii, amatori și spectatori nu va fi posibilă decât dacă contextul național va fi favorabil. Asta înseamnă ca un procent de cel puțin 60% din populația României să fi primit vaccinul anti-COVID-19. Noi toți, cei 300.000 de practicanți și susținători ai fotbalului suntem parte a societății românești și putem contribui după forțele noastre la imunizarea populației. Sunt convins că ați sesizat că, încă din luna februarie a acestui an, FRF s-a pronunțat în favoarea vaccinării și a contribuit cu campania ”Fotbalul se vaccinează!” la convingerea românilor despre beneficiile unui astfel de proces. La vremea respectivă, jucătorii noștri din echipele naționale au girat cu puterea exemplului lor că vaccinarea nu este periculoasă.
 
            Un al doilea argument în favoarea vaccinării este chiar starea de sănătate a dumneavoastră, a jucătorilor. După sute de milioane de vaccinări în întreaga lume nu mai este de tăgăduit constatarea  că persoanele vaccinate sunt mult mai protejate în fața virusului SARS-CoV-2. Desigur, și vaccinații se mai pot îmbolnăvi, dar forma de COVID-19 pe care o contractează este mult mai ușoară și exclude total spitalizarea. Și forța de transmitere a bolii la alte persoane este nesemnificativă, astfel încât concluzia generală conduce la ideea multiplelor avantaje personale pentru cei vaccinați.
 
            Vă pot prezenta și un argument financiar, care vine în sprijinul organizării competițiilor. FRF a înaintat propunerea ca jucătorii vaccinați să nu mai trebuiască să se testeze în vederea participării la competiții. Propunerea este aprobată de principiu de autorități și urmează a fi emisă ca reglementare oficială cât de curând. O vaccinare (care este gratuită) va înlocui multitudinea de teste necesare (toate contra cost) care se aplică în timpul unui campionat.
 
            Sper că aceste motive vă vor ajuta să evaluați pozitiv vaccinarea. Vă îndemn să vă alăturați milioanelor de români care cred că acesta este drumul cel mai scurt spre revenirea la normalitate. Includerea dumneavoastră și a cluburilor și echipelor pe care le gestionați în campania ”Fotbalul se vaccinează!” va avea un efect și asupra suporterilor și susținătorilor dvs., cu siguranță. În acest mod vă puteți reîntâlni cu ei pe stadioane!
 
            Vă mulțumesc și vă aștept să ne dați de veste când să vă promovăm cu exemplul dumneavoastră în campania ”Fotbalul se vaccinează!”.
 
Răzvan Burleanu
Președinte al Federației Române de Fotbal

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP