AJF Timiș câștiga un concurs de proiecte dedicat dezvoltării arbitrajului

19 Decembrie 2022, la ora 18:22 / Publicat în Comunicate AJF de Raul Ghiciulescu / 813 vizualizări

AJF Timiș câștiga un concurs de proiecte dedicat dezvoltării arbitrajului

Asociația Județeană de Fotbal Timiș anunță că proiectul depus în cadrul concursului de proiecte pe termen de scurt organizat de Fundația Alber a fost declarat câștigător. Proiectul “Arbitrajul – de la pasiune la actvititate profesională - curs de formare și perfecționare”, constă în două module principale - Modul de formare și perfecționare teoretică și Modul de formare și perfecționare fizică și practică, și va fi implementat în perioada de pauză competițională cuprinsă în intervalul 7 decembrie 2022 – 23 februarie 2023.

 
Obiectivul proiectului este dezvoltarea fotbalului județean prin formarea și perfecționarea specialiștilor în arbitraj, elemente indispensabile desfășurării jocului de fotbal. Proiectul se adresează atât cursanților Școlii de arbitri, cât și tinerilor arbitri sub 26 de ani din județul Timiș, astfel încât aceștia să fie pregătiți atât teoretic, cât și fizic, pentru participarea cât mai profesionistă la meciuri și la examenele de promovare la nivel superior. Prin acest proiect se urmărește atât formarea de noi arbitri de fotbal prin selectarea lor din rândul elevilor, studenților sau jucătorilor activi de fotbal, cât și perfecționarea celor existenți deja, arbitri activi, tineri sub 26 ani, în vederea atingerii unor standarde cât mai înalte în ceea ce privește pregătirea lor teoretică, fizică și practică.
 
La finalul cursurilor absolvenții vor beneficia de echipament de prezentare/joc și toate accesoriile necesare (fanioane, fluiere, cartonașe) gratuit, ca parte a finanțării nerambursabile din cadrul proiectului, astfel încât acestora să le fie asigurate toate condițiile desfășurării în condiții optime a activității.
 
Mă bucur că s-a reușit câștigarea acestui proiect. Este un pas înainte în dezvoltarea fotbalului județean. Le doresc mult succes cursanților. Avem nevoie de arbitri cât mai pregătiți pentru a ne asigura că toate competițiile noastre se desfășoară fără probleme .” – Romeo MALAC, președinte AJF Timiș
 
Cursurile au debutat în 7 decembrie, prin testări teoretice și fizice inițiale, care să măsoare gradul de pregătire al cursanților la începutul proiectului. La finalul acestuia, după sesiunile de pregătire fizică și teoretică săptămânale, se vor susține noi testări prin care se stabilește progresul făcut de fiecare participant. 
 
Din echipa de implementare a proiectului fac parte:
  • -Raul Constantin GHICIULESCU – manager de proiect, arbitru asistent în Liga I, vicepreședinte al Asociației Județene de Fotbal Timiș;
  • -Nicolae GRIGORESCU – observator internațional de arbitri, președintele Comisiei Județene de Arbitri;
  • -Iulian SPĂTARU – observator de arbitri Lotul Liga a II-a, secretar al Comisiei Județene de Arbitri Timiș;
  • -Ciprian TRANCĂ – observator de arbitri Liga a III-a, vicepreședinte al Asociației Județene de Fotbal Timiș;
  • -Daniel Aurel VĂRZAN – arbitru, fost arbitru în Liga a III-a, membru în Comisia Județeană de Arbitri Timiș;
  • -George Cătălin ROMAN – arbitru în Liga a II-a, membru în Comisia Județeană de Arbitri Timiș;
  • -Călin CIMPONERIU – arbitru asistent în Liga a II-a;
  • -Claudiu GAITIN – arbitru în Liga a II-a, membru în Comisia Județeană de Arbitri Timiș;
  • -Cornel FĂNIȚĂ – observator de arbitri Liga a III-a, membru în Comisia Județeană de Arbitri Timiș.
 
Beneficiind de sprijinul președintelui AJF Timiș, domnul Romeo Malac, și alături de conducerea Comisiei Județene de Arbitri Timiș, încercăm ca pe lângă cei 70 de cursanți ai cursurilor de formare și de perfecționare din cadrul proiectului, să asigurăm același echipament întregului efectiv de arbitri din județ, până la startul returului campionatului.” – Raul GHICIULESCU, vicepreședinte AJF Timiș, manager de proiect. 
 
Fundatia Alber face parte din grupul Alber Holding. A luat naștere în Arad, în toamna anului 2017, pornind la drum împreună cu o echipa entuziastă, cu experiență în domeniul ONG, profesionistă și are parteneri din domeniul educației, alte ONG-uri, profesori și învățatori, universități, școli, grădinițe și creșe, voluntari și mulți oameni de bine. Viziunea fundației este aceea de a deveni un partener activ pentru proiecte educaționale care să asigure accesul noii generații la cunoștinte și modele pentru a crea plus valoare, investind în educația tinerilor, ca fundament al unei societăți de măine, mai sănătoase și mai prospere.
Îi felicităm pe reprezentanții Asociației Județene de Fotbal Timiș pentru reușita de a castiga sponsorizarea proiectului de arbitraj din cadrul concursului de proiecte educaționale organizat de fundația noastră în luna octombrie 2022. Succesul s-a datorat in primul rând proiectului scris, foarte bine documentat și in al doilea rând de motivația echipei in dorința de a atinge obiectivele planificate, fapt constatat cu ocazia vizitei în teren realizată de noi in luna noiembrie. Proiectul “Arbitrajul – de la pasiune la actvititate profesională - curs de formare și perfecționare” al Asociaței Județene de Fotbal Timiș a reușit așadar să se califice între cele 4 proiecte caștigătoare, din cele 12 proiecte declarate eligibile, cu un punctaj de 39 de puncte din 42 maxim posibile.
Pe acestă cale vreau să mulțumesc sponsorului fundației noastre, dezvoltatorului imobiliar Vivalia, care a făcut ca sprijinul financiar al acestui proiect să fie posibil. Și nu in ultimul rând vreau sa urez mult succes echipei de implementare in atingerea tuturor obiectivelor pe care și le-a propus!” – Adrian IVA, presedintele Fundatiei Alber.
 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP