Videoconferință cu reprezentanții Ligii a IV-a

05 Martie 2021, la ora 15:49 / Publicat în Comunicate AJF de Raul Ghiciulescu / 2149 vizualizări

Videoconferință cu reprezentanții Ligii a IV-a

Miercuri, 3 martie 2021, a avut loc o videoconferință pe platforma ZOOM cu reprezentanții echipelor participante în Liga a IV-a Timiș. Au fost reprezentate online 16 echipe, discutăndu-se cu precădere aspecte privind modalitățile de reluare a competiției sportive la nivelul fotbalului amator.

Din păcate, având în vedere situația pandemică, precum și protocolul medical încheiat între Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal, singura variantă viabilă, în acest moment, este cea prin care echipele să efectueze testări periodice RT-PCR. Varianta aceasta este una costisitoare, care pune în dificultate majoritatea echipelor din fotbalul amator. La nivelul județului Timiș, doar două cluburi s-au arătat dispuse să își asume aceste costuri: CS Timișul Șag și CS Comloșu Mare.

La nivel guvernamental se discută posibilitatea înlocuirii acestor teste RT-PCR cu teste antigen rapide, care ar putea asigura un impact financiar mai redus asupra cluburilor. Dacă acest tip de teste va fi aprobat, modificându-se, astfel, protocolul medical amintit mai sus, fotbalul amator ar avea o șansă să fie reluat, în acest sens exprimându-și intenția de a participa la competiție mai mult de jumătate dintre echipele din Liga a IV-a. 
 
Pentru a putea pregăti eventualele variante de reluare a competiției, domnul Romeo Malac, președintele AJF Timiș, a solicitat tuturor echipelor participante în Liga a IV-a, să își exprime în scris, printr-o adresă trimisă pe email-ul AJF Timis, [email protected], până luni, 8 martie 2021, inclusiv, intenția fundamentată de a se înscrie în competiție în situația în care testele RT-PCR vor putea fi înlocuite cu testele antigen rapide. Reprezentanților echipelor le-a fost transmis mesajul administrației FRF, prin care un județ poate avea dreptul de a desemna o campioană a Ligii a IV-a, care să reprezinte județul la barajul de promovare în Liga a III-a, doar dacă județul respectiv organizează o competiție în care participă minimum 8 echipe. De asemenea, în eventualitatea organizării unei competiții de Liga a IV-a, așa cum precizam anterior, cu un număr redus de echipe, nicio echipă nu va retrograda în Liga a V-a, la finalul acesteia.
 
Așteptăm cu toții să ne vedem sănătoși pe teren! În acest sens, vă rugăm să primiți urările noastre de sănătate în această perioadă dificilă pentru întreg mapamondul!
 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP