IN ATENŢIA ECHIPELOR PARTICIPANTE LA TROFEUL GHEORGHE OLA!

20 Aprilie 2018, la ora 10:01 / Publicat în Comunicate AJF de Daniel Demetrescu / 529 vizualizări

IN ATENŢIA ECHIPELOR PARTICIPANTE LA TROFEUL GHEORGHE OLA!

 REGULAMENTUL CAMPIONATULUI DE JUNIORI GHEORGHE OLA

 

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

 Au drept de joc în competiția Trofeul ”Gheorghe Ola” ediția 2018 jucători născuți în anul 2009 și mai tineri. Identificarea oricărui jucător se face pe baza carnetului de legitimare și a adeverinței eliberate de unitatea de învățământ unde este elev.

 REGULAMENTUL DE DESFĂȘURARE A JOCULUI, REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE

  Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 5 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute. Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat . Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

 Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă. Un jucător care a primit cartonaș roșu va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat (direct sau cumul de avertismente)  poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

 Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.

 Înlocuiri de jucători 

Pe raportul de arbitraj se pot trece maxim 12 jucători care vor fi împărțiți în 2 grupe a câte 6 jucători (4 jucători + 1 portar+1 jucător de rezervă).

Jucătorul de rezervă poate să înlocuiască orice jucător în orice moment al jocului.

Portarul Grupului 1 poate să fie și portarul Grupului 2 (în acest caz va fi înscris în raportul de joc ca portar al ambelor grupe).

 Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 1 – minutul 12) a primei reprize, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 13 – minutul 25) a primei reprize. După pauza de 5 minute, Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 25 – minutul 38) din repriza a doua, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 38 – minutul 50) din repriza a doua. Momentul înlocuirii jucătorilor va fi anunțat de către arbitrul conducător de joc la jumătatea fiecărei reprize. Nerespectarea acestei prevederi va duce la pierderea jocului prin forfait.

  Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingi în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna). În cazul în care mingea, fiind în joc, loveşte tavanul sălii, jocul va fi oprit şi se va relua cu o lovitură indirectă de pe linia de margine, dintr-un punct paralel cu locul unde mingea a lovit tavanul sălii. PENTRU A ÎNCURAJA JOCUL COMBINATIV SE VOR APLICA URMĂTOARELE REGULI:

  • Nu se poate marca gol direct din lovitură de începere a jocului.
  • Nu se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.
  • Nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren în careul advers.

 Abaterea de la regulile mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

 Dacă mingea depăşeşte în totalitate linia de margine pe sol sau în aer, aceasta se repune în joc cu piciorul (în momentul repunerii mingea trebuie să fie nemișcată, pe sol, în exteriorul liniei de margine). În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată de pe linia semicercului care delimitează suprafața de pedeapsă.

  La executarea loviturilor libere toţi jucătorii echipei adverse vor trebui să stea la cel puţin 5m de minge, până ce aceasta va fi în joc. Mingea va fi în joc îndată ce a fost atinsă sau jucată. Loviturile libere indirecte, acordate din interiorul semicercului de 6 metri, se vor executa de pe linia ce marchează acest semicerc, iar echipa sancţionată îşi va putea organiza zidul cu jucătorii pe linia de poartă. Portarul va putea ocupa o poziţie în faţa zidului fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 3 metri faţă de minge. Loviturile de penalitate (pentru abateri comise în interiorul semicercului) se vor executa de pe punctul de 7 metri. Portarul este obligat să stea pe linia de poartă.

 Competiția se va desfășura în 2 faze:

  • prima fază (fiecare cu fiecare sistem campionat)
  • faza finală județeană, în care vor participa echipele clasate pe primele 4 locuri la sfârșitul primei faze (fiecare cu fiecare sistem campionat).

Echipa clasată pe primul loc în faza finală va fi declarată câștigătoarea competiției.

Dacă  F.R.F. va impune reguli de participare în alte competiții pentru a se putea califica la faza zonală organizată de F.R.F., echipele calificate la faza finală județeană care nu îndeplinesc aceste reguli, vor pierde jocurile din această fază prin forfait.

Cluburile/asociațiile sportive care înscriu mai multe echipe în competiție, vor puncta doar cu prima echipă, restul echipelor pierzând jocul prin forfait.

În caz de neprezentare la 3 jocuri, echipa va fi exclusă din campionat și va suporta sancțiunile prevăzute de R.D. al A.J.F. Vâlcea.

 Fiecare asociație/club sportiv participant în competiție va organiza prin rotație câte un turneu, având obligația de a asigura teren de joc și asistența medicală la toate jocurile turneului.

 Indemnizația de arbitraj și observare va fi în cuantum de 40 lei brut/arbitru/observator. Cheltuielile privind indemnizațiile de arbitraj și observare vor fi suportate în mod egal de ambele echipe.

 Se vor acorda 3 puncte pentru joc câștigat, 1 punct pentru joc egal și 0 puncte pentru joc pierdut . În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul

se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

  • numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
  • golaverajul mai bun în jocurile directe,
  • numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,
  • golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile)
  • numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile

 

A.J.F. Vâlcea nu este răspunzătoare de nicio accidentare sau eveniment neprevăzut care implică  un jucător, oficial sau suporter sau de orice tip de  pagubă suferită de o persoană fizică, un club sau o asociație sportivă.  

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP