REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A COMPETITIEI GHEORGHE OLA

16 Aprilie 2017, la ora 18:42 / Publicat în Comunicate AJF de Daniel Demetrescu / 586 vizualizări

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A COMPETITIEI GHEORGHE OLA

 REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A COMPETIȚIEI TROFEUL „ GHEORGHE OLA ” Ediţia 2017 

 În anul competițional 2017 competiția Trofeul ”Gheorghe Ola” se desfășoară în sistem campionat fiecare cu fiecare, tur și retur. Este o competiţie de fotbal pe teren redus (în sală, balon sau în aer liber) de dimensiunile 40 m x 20 m.  Cluburile organizatoare răspund de ordinea și securitatea participanților. Operațiunile privind transferurile jucătorilor juniori eligibili se pot efectua în perioadele de transfer (cu 48 de ore inainte de inceperea competitiei). AJF Valcea nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă. 

Se vor acorda: joc câștigat 3 puncte, joc egal 1 punct și joc pierdut 0 puncte. În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii: - numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte, - golaverajul mai bun în jocurile directe, - numărul mai mare de goluri marcat în jocurile directe, - numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe, - golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din etapa respectivă).

Au drept de joc în Trofeul ”Gheorghe Ola” ediția  2017 jucătorii născuți în anul 2008 și mai tineri. Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 5 (6) jucători, dintre care unul este portar. Un joc nu mai poate continua dacă o echipă are 2 jucători eliminați. Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri, timp efectiv de joc), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Schimbările se pot efectua numai când mingea este în afara jocului. Identificarea jucătorilor juniori, se face pe baza carnetului de legitimare. Cluburile participante care au inscrise in competitie mai multe echipe sunt obligate sa prezinte la fiecare joc un tabel in care sunt inscrisi jucatorii care au drept de joc doar la una dintre echipe (singura exceptie de la acesta regula este portarul care are voie sa fie inscris la cel mult 2 echipe din cadrul aceluiasi club). 

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE

Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 5. Aparătorile sunt obligatorii.  Pe raportul de arbitraj se pot trece maxim 6 jucători de rezervă.

Înlocuirile de jucători se pot efectua pe tot parcursul jocului în număr nelimitat numai pe la centrul terenului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat.  Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit să părăsească complet terenul:a) Jocul este oprit; b) Jocul se reia printr-o lovitură liberă indirectă executată de echipa adversă din locul unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii jocului. Dacă mingea se află în interiorul suprafeței de pedeapsă, lovitura liberă indirectă se execută de pe linia suprafeței de pedeapsă în locul cel mai apropiat unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii. Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingi în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna). În cazul în care mingea, fiind în joc, loveşte tavanul sălii, jocul va fi oprit şi se va relua cu o lovitură indirectă de pe linia de margine, dintr-un punct paralel cu locul unde mingea a lovit tavanul sălii.

Daca un jucator este eliminat direct, acesta nu va mai putea participa la acel joc, dar echipa isi va putea completa efectivul de jucatori titulari dupa 5 minute, cu exceptia cazului in care echipa adversa inscrie un gol, caz in care se poate completa imediat.

Daca un jucator este eliminat pentru cumul de averstimente, acesta nu va mai putea participa la acel joc, dar echipa isi va putea completa efectivul de jucatori titulari dupa 3 minute, cu exceptia cazului in care echipa adversa inscrie un gol, caz in care se poate completa imediat.

PENTRU A ÎNCURAJA JOCUL COMBINATIV SE VOR APLICA URMĂTORELE REGULI:

Nu se poate marca gol direct din lovitură de începere a jocului.

Nu se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

Dacă mingea depăşeşte linia de margine, se repune în joc cu piciorul (mingea trebuie să fie nemișcată , pe sol în exteriorul terenului, fără să atingă linia de margine, în momentul repunerii) din locul pe unde a parasit terenul.  În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă se sancționează cu lovitură liberă indirectă de către echipa adversă ce va fi executată de pe semicercul care limitează suprafața de pedeapsă. La executarea loviturilor libere toţi jucătorii echipei adverse vor trebui să stea la cel puţin 5m de minge, până ce aceasta va fi în joc. Mingea va fi în joc îndată ce a fost atinsă sau jucată. Loviturile libere indirecte, acordate din interiorul semicercului de 6 metri, se vor executa de pe linia ce marchează acest semicerc, iar echipa sancţionată îşi va putea organiza zidul cu jucătorii pe linia de poartă. Portarul va putea ocupa o poziţie în faţa zidului fiind obligat să păstreze o distanţă de minim 3 metri faţă de minge. Loviturile de penalitate (pentru abateri comise în interiorul semicercului) se vor executa de la 7 metri. Portarul este obligat să stea pe linia de poartă.

 

Inainte de inceperea fiecarui joc, arbitrul/observatorul va fotografia cele 2 echipe.

Baremurile de arbitraj și observare sunt suportate de către echipa organizatoare, astfel: 20 lei/arbitru si 20 lei/observator. La fiecare joc CJA Valcea va delega 2 arbitrii iar AJF Valcea va delega un observator.

CLUBURI/ASOCIATII SPORTIVE PARTICIPANTE:

A.T.C.S. LYKAIOS Rm. Valcea - antr. Creanga Ovidiu

A.S. LUCEAFARUL Calimanesti - antr. Gheorghe Venus

C.S. HIDRO Rm. Valcea - antr. Savu Adrian

A.S.C. SARMIGETICA Rm. Valcea - antr. Glavan Adrian

C.S.M. 1 Rm. Valcea - antr. Pufu Alin

C.S.M. 2 Rm. Valcea - antr. Lazar Ion

C.S. OLYMPIC Rm. Valcea - antr. Pufu Alin

A.S. F.C. ATLETICO Rm. Valcea - antr. Anghelescu Marius

A.S. JUNIORUL Rm. Valcea - antr. Duica Mihail

F.C. TELESPAN 97 Rm. Valcea - antr. Catargiu Ion

A.S. Bărbătești - antr. Ciobanu Mihail

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP