Clarificări legate de ierarhia finală la finalul sezonului regular

26 Octombrie 2022, la ora 10:34 / Publicat în Comunicate AJF de Florin Marian / 262 vizualizări

Clarificări legate de ierarhia finală la finalul sezonului regular

Conform deciziei Comitetului Executiv al AJF Bihor, campionatul Ligii a 4-a se desfășoară în sistem sezon regular și play-off, play-out, iar pentru stabilirea ierarhiei finale a primei faze vor fi aplicate criteriile de departajare prevăzute la art. 27 din ROAF. 

Articolul 27 | Clasament

1. Ierarhia valorică a echipelor participante în sistem campionat sau alte sisteme competiționale se stabileşte prin cumularea punctelor pe toată durata desfăşurării competiţiei. La competițiile organizate în sistem play-off/play-out, calificarea echipelor în fazele următoarele se stabilește prin cumularea punctelor obținute pe toată durata

desfășurării sezonului regular. La terminarea fazelor play-off/play-out, ierarhia valorică a echipelor se stabilește în funcție de locul ocupat de fiecare în faza în care a participat.

2. Echipa care, după disputarea tuturor jocurilor prevăzute în program, a acumulat cel mai mare număr de puncte, este clasată pe primul loc în campionatul respectiv sau al seriei, dacă sunt mai multe serii. La competițiile organizate în sistem play-off/play-out, câștigătoarea campionatului este echipa care a acumulat cel mai mare număr de puncte la terminarea play-off-ului.

3. Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;

b. golaverajul mai bun în jocurile directe;

c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;

d. numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;

e. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);

f. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;

4. Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene.

 

De asemenea, la stabilirea echipelor calificate in play-off se va ține cont și de Decizia Comitetului Executiv din 15.06.2022 cu privire la deținerea Certificatului de Inregistrare Sportivă eliberat de Ministerul Sportului. Comitetul Executiv va stabili, data limită până la care echipele constituite ca structuri sportive cu personalitate juridică va trebui să prezinte dovada deținerii CIS-ului. 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP