PROCEDURI ALEGERI AJF BUZAU

28 Decembrie 2022, la ora 12:26 / Publicat în Comunicate AJF de Adrian-Robert Petre / 431 vizualizări

PROCEDURI ALEGERI AJF BUZAU

 Asociatia Judeteana de Fotbal Buzau organizeaza in data de 19 ianuarie 2023, orele 16:00 Adunarea Generala pentru Alegerea Presedintelui si a Membrilor Comitetului Executiv al AJF.

 

Pentru alegerea presedintelui AJF :

 

Persoanele propuse pentru a candida la funcţia de preşedinte al AJF Buzau trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

a) să depună cerere în scris privind candidatura sa;

b) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

c) să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, precum si cursuri in specialitatea management sportiv sau dreptul sportului ;

d) să demonstreze că nu au suferit condamnări penale definitive privative de libertate, pentru fapte de violenta, talharii, criminalitate, trafic de copii, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Dovada îndeplinirii acestei conditii se face prin depunerea unui certificat de cazier judiciar eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data depunerii dosarului de candidatură;

e) să nu fi depăşit vârsta de 65 de ani;

f) să facă dovada propunerii scrise din partea a minim  5 (cinci) membri afiliati; 

g) au îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului (ca jucători sau ca oficiali în cadrul FRF/LPF/AJF sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani consecutivi în ultimii 4 ani anteriori datei la care sunt propusi ca și candidati. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar;

h) nu au fost declarate persona non grata de către Adunarea Generală a AJF si nu au fost suspendate in ultimii 4 ani pentru dispozitiile Regulamentului Disciplinar, art. 50 – Incitarea la ura, violenta si comportare jignitoare, art. 52 – Comportare jignitoare-calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului, art 54 – Rasismul, Xenofobia, Discriminarea, Denigrarea, art.55 – Amenintarea, art. 56 – Constrangerea, art. 57 – Loviri sau alte violente, art. 59 – Emiterea si folosirea documentelor, art. 60 – Coruptia /Integritatea competitiilor, art. 60 bis - Integritatea meciurilor, inclusiv prin participarea la jocurile de pariuri sportive, art. 61 -Manipularea rezultatului unui joc.

i) candidatii trebuie sa prezinte la depunerea dosarelor si programul strategic pentru urmatorii 4 ani de maxim 5 pagini.

(4) Pentru alegerea Preşedintelui AJF Buzau, numai membrii afiliaţi la AJF Buzau pot propune candidaţi. Un membru afiliat poate propune un singur candidat pentru funcţia de Preşedinte al AJF Buzau. In cazul in care un membru afiliat propune mai multi candidati, aceste propuneri se vor anula, iar candidatului nu i se va lua in calcul respectiva propunere.

  Dosarele de candidatura se depun la secretariatul general al AJF Buzau pana pe data de 05 ianuarie 2023, orele 15:00. Lista oficiala a candidatilor  declarati admisi la verificarea dosarelor se comunica  pe site-ul oficial al AJF in data de 05 ianuarie 2023, orele 18:00. Candidatii declarati respinsi la verificarea dosarelor pot depune contestatie la sediul AJF ( Secretariatul General ) pana in data de 9 ianuarie orele 15 :00.

 

   Pentru alegerea membrilor Comitetului Executiv :

 

  Comitetul Executiv este compus din 5 membri, după cum urmează:

 a)  preşedintele AJF Buzau – preşedinte al Comitetului Executiv, ales de adunarea generala a AJF Buzau;

b)  4 membri, dupa cum urmeaza:

- 1 reprezentant al cluburilor/ asociatii sportive din Liga a IV-a;

- 1 reprezentant al cluburilor/asociaţiilor din Liga a V-a ;

- 1 reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori participante la campionatele judeţene;

- preşedintele Comisiei judeţene a Arbitrilor.

   Dosarele de candidatura se depun la secretariatul general al AJF Buzau pana pe data de 5 ianuarie 2023, orele 15:00. Lista oficiala a candidatilor declarati admisi la verificarea dosarelor se comunica pe site-ul oficial al AJF in data de 5 ianuarie 2023, orele 18:00. Candidatii declarati respinsi la verificarea dosarelor pot depune contestaie la sediul AJF (Secretariatul General) pana in data de 9 ianuarie, orele 15 :00 .

   Reprezentantii cluburilor/asociaţiilor din Liga a IV-a si Liga a V-a, ai cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori participante la campionatele judeţene sunt desemnati prin alegeri de Adunarile Generale ale acestora cu respectarea urmatoarelor conditii:

-  detin o functie a respectivelor structuri sportive de minim 1 an pana la data organizarii alegerilor. Dovada se va face printr-o recomandare eliberata de clubul/asociatia respectiva.

- au indeplinit un rol activ in cadrul fotbalului  (ca jucatori sau ca oficiali in cadrul AJF Buzau sau structuri sportive ) pentru cel putin 3 ani in ultimii 5 ani anteriori datei in care sunt propusi ca si candidati. Dovada indeplinirii acestei conditii se face cu o declaratie pe proprie raspundere, legalizata de notar si cu un aviz eliberat de Secretarul General al AJF Buzau;

- nu au fost  suspendati pe o perioada de 4 ani pana in momentul organizarii Adunarii Generale de alegeri, pentru dispozitiile: art. 50 – Incitarea la ura, violenta si comportare jignitoare, art. 52 – Comportare jignitoare-calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului, art. 54 – Rasismul, Xenofobia, Discriminarea, Denigrarea, art. 55 – Amenintarea, art. 56 – Constrangerea, art. 57 – Loviri sau alte violente, art. 59 – Emiterea si folosirea documentelor, art. 60 – Coruptia /Integritatea competitiilor, art. 60 bis - Integritatea meciurilor, art. 61 -  Aceasta dovada se elibereaza de catre Comisia de Disciplina din cadrul AJF Buzau;

- La depunerea dosarului trebuie depus si un program strategic de aproximativ 3 pagini;

  In situatia cluburilor cu mai multe echipe, persoana desemnata poate candida la functia de membru in Comitetul Executiv ca reprezentant al clubului din liga in care se afla echipa de categorie superioara a clubului respectiv; Ordinea categoriilor competitionale este urmatoarea :      A) . Seniori - Liga a-4-a , Liga a-5-a , Futsal , Cupa Romaniei  B)  Juniori – campionatele U15,U14,U13,U12,U11, )

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP