EXAMENE DE CATEGORIA I SI DE CATEGORIA A II-A

11 Februarie 2022, la ora 14:33 / Publicat în Comunicate CJA de Gero Szabo / 2386 vizualizări

EXAMENE DE CATEGORIA I SI DE CATEGORIA A II-A

 EXAMENELE PENTRU CATEGORIA I, RESPECTIV CATEGORIA A II-A VOR AVEA LOC IN  CADRUL CURSULUI DE INSTRUIRE DIN DATA DE 06.03.20

 

CONDITIILE DE PARTICIPARE, PRECUM SI DOCUMENTELE NECESARE PENTRU INTOCMIREA DOSARULUI, LE GASITI PE PAGINA DE AJF LA  :

AJF / INFORMATII UTILE / LEGI SI REGULAMENTE / REGULAMENTUL CJA CLUJ / ART.29 - ART.35

 

ART.29 PROMOVAREA, INCETAREA ACTIVITATII SI EXCLUDEREA ARBITRILOR

a) Promovarea arbitrilor intr-o categorie superioara se face pe baza de examen, dupa cum urmeaza: - arbitru stagiar - dupa absolvirea cursului si promovarea examenului; - arbitru de categoria a II-a - pe baza de examen teoretic scris si probe practice (jocuri arbitrate si note obtinute); - arbitru de categoria I -a - pe baza de examen teoretic scris si probe practice ( jocuri arbitrate si note obtinute). b) Examenele teoretice constau dintr-o proba scrisa. Ele se organizeaza o data pe an in perioada Martie-Aprilie. c) Comisia de examinare pentru arbitrii stagiari, de categoria a-II-a si de categoria I se numeste de C.J.A.Cluj.

ART.30 Conditiile care trebuiesc indeplinite de candidatii la examenul de promovare pentru categoria a-II-a sunt:  Sa aiba cel putin 6 luni vechime ca arbitru stagiar ;  Sa fi condus cel putin 12 jocuri oficiale, ca arbitru sau arbitru asistent;  Sa fi participat cu regularitate la sedintele de pregatire si la sedintele organizate de comisia judeteana a arbitrilor;  Sa nu fi suferit sanctiuni pentru neprezentare la jocuri sau pentru jocuriarbitrate in mod necorespunzator, ca arbitru sau arbitru asistent ;  Sa aiba recomandarea comisiei de care apartine.

ART.31 Conditiile ce trebuiesc indeplinite de candidatii la examenul de promovare pentru categoria I-a sunt:  Sa aiba un stagiu de cel putin 18 luni in categoria a-II-a. Sa fi condus ca arbitru sau arbitru asistent cel putin 30 de jocuri oficiale, ca arbitru de categoria a-II-a.  Sa fi participat cu regularitate la sedintele organizate de comisia judeteana a arbitrilor.  Sa nu fi suferit sanctiuni pentru neprezentare la jocuri sau pentru jocuri arbitrate necorespunzator, ca arbitru sau arbitru asistent, in ultimul an competitional.  Sa aiba recomandarea comisiei de care apartine.  Sa fi implinit varsta de 18 ani. 15

ART.32 C.J.A. poate aproba reducerea de stagiu si a numarului de jocuri pentru jucatorii internationali sau nationali Liga a I-a, 2 si 3, precum si pentru femeile care au dovedit calitati deosebite pentru arbitraj.

ART.33 Dosarele care se intocmesc pentru examenul de promovare, indiferent de categorie, trebuie sa cuprinda urmatoarele documente: a) Cerere de inscriere; b) Fisa tip cu datele personale (dupa modelul elaborat de Comisia Centrala a Arbitrilor); c) Lista jocurilor conduse la centru si ca asistent in perioada de stagiu premergatoare examenului, avizata de presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor si de Asociatia Judeteana de Fotbal; d) Certificat de cazier judiciar; e) Avizul medical, din care sa rezulte ca este apt pentru arbitraj, eliberat de cabinetul medico-sportiv judetean; f) Recomandarea C.J.A.

ART.34 Nota de absolvire a examenului de promovare intr-o categorie superioara este minim nota 7.

ART.35 Deciziile prin care se confirma promovarea ca arbitru stagiar, categoria a-II-a si categoria I se emit de Comisia Judeteana a Arbitrilor.

 

 

EXAMEN PENTRU CATEGORIA I

 

Dosarele se pot preda cel târziu până la

data de 03.03.2022 la secretariatul AJF, la domnul Szekely Iulian sau la domnul Fărăgău Ovidiu .

 

 EXAMEN PENTRU CATEGORIA A II-A

 

Dosarele se pot preda cel târziu până la

data de 03.03.2022 la secretariatul AJF, la domnul Szekely Iulian sau la domnul Fărăgău Ovidiu.

 

Observații:

 

Taxa examen Categoria I: 50 lei

 

Taxa examen Categoria a II-a: 30 lei

 

Examenul va consta in 20 de intrebari grila cu o singura varianta de raspuns.Durata 30 de minute.

  

  • Cerere examen categoria I si II - click aici
  • Cerere examen Liga a III-a        - click aici
  • Fisa evidenta arbitrii                    - click aici
  • Promovarea arbitrilor RoODAF - click aici
  • Tabel jocuri categoria I si II        - click aici

ACESTE DOCUMENTE LE GASITI PE SITE: frf-ajf.ro / AJF / INFORMATII UTILE / DOCUMENTE UTILE

 

După data limită nu se mai acceptă nici un dosar!

 

PARTICIPANŢII LA EXAMENELE DE CATEGORIE NU VOR SUSŢINE TESTAREA TEORETICĂ DIN CADRUL CURSULUI, LI SE VOR ACCEPTA NOTA DE LA EXAMEN !!!

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP