Comitetul de urgenta - Sürgősségi bizottság

10 Martie 2020, la ora 11:22 / Publicat în Comunicate AJF de Zoltan Tamas / 472 vizualizări

Comitetul de urgenta - Sürgősségi bizottság

 

·         Dispune ca jocurile din cadrul competițiilor organizate de AJF Harghita programate până la data de 31.03.2020 inclusiv să se desfășoare fără spectatori în conformitate cu prevederile art. 59 alin. 2 din ROAF:În cazul în care jocul se desfăşoară fără spectatori (“cu porţile închise“), au acces în stadion persoanele prevăzute la alin.1,lit.a)–j), la care se adaugă:
a. Maximum 30 de oficiali, jucători, sponsori din cadrul fiecărui club,pe bază de tabel nominal semnat de delegatul clubului;
b. Personalul angajat al clubului, strict necesar pentru funcţionarea instalaţiilor
stadionului şi organizarea jocului, pe bază de tabel nominal şi legitimaţie de serviciu;
c. Forţe de ordine ; numărul de persoane din dispozitivul de siguranță va fi consemnat în
planul de acțiune;
d. Ziarişti, câte unul de la fiecare organ de presă, pe bază de tabel nominal întocmit de
clubul organizator;
e. Cel mult 5 persoane, reprezentând autorităţile publice locale;
f. Reprezentanţii FRF/LPF/AJF/AMFB, pe baza legitimaţiei de serviciu sau a delegaţiei
emisă de forul competent.
g. Delegatul de joc va supraveghea respectarea prevederilor de mai sus.

·         Prin excepție de la prevederile de mai sus, în situația obținerii avizului prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiții: (I) numărul de participanți să fie mai mic de 1.000 și (II) să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori elaborată la nivelul Institutului Național de Sănătae Publică 

·         Având în vedere hotărârea de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar între 11 și 22 martie, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

P.S.

1. În ceea ce privește pragul minim al numărului de oameni care aveau voie să se întâlnească fără aprobare de la D.S.P, ComitetulNațional pentru Situații De Urgență a precizat ieri, 09.03.2020, că doar adunările cu peste 200 de participanți au nevoie de avizul D.S.P. 

2. Federația Română de Fotbal și AJF Harghita recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea meciurilor din competițiile FRF și AJF, în conformitate cu sfaturile oferite de Organizația Mondială a Sănătății pentru a reduce transmiterea COVID-19.

Federația Română de Fotbal și AJF Harghita se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunțat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competițiile UEFA. În plus, FRF și AJF Harghita solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte și după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacțiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber, în spații deschise.

3. Până pe 31 martie, la toate partidele de fotbal organizate în țară este interzisă participarea din postura de copii de mingi a minorilor. Printr-o modificare a Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice stabilită prin decizia Comitetului de Urgență al FRF din 11 martie 2020, vor fi desemnați de cluburile gazdă 6 adulți responsabili cu mingile distribuiți în mod egal pe toate laturile terenului.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP