ÎMPREUNĂ CREȘTEM FOTBALUL HARGHITEAN

02 Octombrie 2018, la ora 20:20 / Publicat în Comunicate AJF de Attila Szabó / 528 vizualizări

ÎMPREUNĂ CREȘTEM FOTBALUL HARGHITEAN

 ÎMPREUNĂ CREȘTEM FOTBALUL HARGHITEAN

Sportul este definit în Carta Europeană a sportului ca o "activitate mai mult sau mai puţin organizată de practicare a exercițiilor fizice sub toate aspectele, care provoacă o stare de bine psiho-fizică, ridica gradul de sănătate al populației, contribuie la ridicarea nivelului calităţii vieţii, are rol de socializare şi poate să producă performanţe sportive la diferite niveluri de participare."

Obiectul de activitate al AJF Harghita - cum reiese din Statut - îl constituie organizarea şi controlul oricărui mod de practicare a fotbalului asociaţie pe teritoriul judeţului Harghita, la nivelurile de practicare din competenţa sa şi prin toate mijloacele pe care le apreciază necesare. Promovarea sportului este o necesitate de interes național. Orice viitor proiect de țară/judetean nu poate prinde contur fără o populație sănătoasă și fără comunități care să se regăsească în jurul simbolurilor naționale. Din acest motiv, credem cu fermitate că fotbalul poate contribui la reconstrucția legăturilor sociale și la educația copiilor noștri. În ultimii ani, cluburile din România au importat tot mai mult fotbaliști. Cu siguranță, talentul jucătorilor străini a contribuit la dezvoltarea fotbalului românesc, dar dacă dorim să putem crește fotbalul autohton ca valoare economică, dar și din punct de vedere tehnic, atunci soluția nu poate fi decât identificarea și cultivarea performerilor români, crescuți la nivel național. România a dovedit în repetate rânduri, prin performanţele echipelor de club și ale echipei naționale, că are potențialul de a oferi fotbaliști de top. Poate că în prezent pare mai ieftină și mai rentabilă varianta de a transfera a un jucător din afara țării decât cea de a investi timp de câțiva ani în propriile centre de juniori. Însă, pe termen lung, aceasta se va dovedi a fi o soluție neprofitabilă pentru că atât nivelul competițional, cât și al jocului de fotbal, vor scădea de la an la an ca o consecință a nivelului mediocru al jucătorilor străini transferați în campionatul intern. Investiția în centrele de juniori ar însemna posibilitatea de a identifica talente reale care, odată intrate în sistemul competițional, vor aduce plus-valoare sportului și fotbalului-spectacol. Cultivarea jucătorilor valoroși înseamnă creșterea gradului general de performanță al echipelor, iar dacă sistemul competițional național va avea valoare, atunci va putea atrage mai mulți bani din drepturile de televizare, din cotele de transfer, din biletele vândute, marketing și capacitatea de a performa în competițiile europene. Astăzi, media de vârstă a jucătorilor din România este una dintre cele mai înaintate din Europa. Ca să putem surmonta acest handicap și ca să putem oferi fotbalului românesc un viitor, cluburile ar trebui să investească în juniori. Trebuie să ne îngrijim cu atenție de cultivarea viitorilor jucători de top care să poată asigura schimbul de generații.

După succesul formatului competițional Liga Elitelor la categoriile de vârstă U17 și U19, Federația Română de Fotbal a creat cadrul optim pentru formarea și dezvoltarea celor mai talentați tineri jucători născuți în 2004 sau mai târziu prin ediția 2018/2019 a Ligii Elitelor U15. În contextul în care piramida competițională la nivel juvenil nu prevedea o competiție națională dedicată categoriei de vârstă Under 15, iar competițiile cu caracter județean nu furnizau un număr de partide suficient de mare și cu un nivel competitiv suficient de ridicat pentru formarea tinerilor talentați, FRF lansează din acest an competiția Liga Elitelor U15. Asociația Județeană de Fotbal Harghita vrea să organizeze faza/etapa județeană a competiției dedicată jucătorilor născuți în anul 2004 și mai tineri – U15. La această competiție va participa 6 echipe, care vor juca în data de 6 octombrie 2018 un turneu preliminar la Odorheiu Secuiesc, respectiv la Miercurea Ciuc, și câstigători vor juca în data de 12 și 13 octombrie 2018 meciuri tur-retur pentru trofeul de campion județean. La aceast competitie va participa aproximativ 108 de jucători și antrenori. Echipa câstigătoare va participa la etapa națională a competiției.

Scopul nostru este ca prin proiectele pe care le am facut si vom dezvolta în următorii ani să creștem exponențial numărul persoanelor implicate în fenomenul fotbalistic, atractivitatea și vizibilitatea jocului de fotbal, precum și să creăm noi oportunități. Succesul jocului de fotbal și al spectacolului fotbalistic depinde foarte mult de identificarea viitorilor performeri și de metodele de pregătire pe care le vom implementa. Pentru că performanța și dezvoltarea jocului de fotbal sunt priorități în sine pentru noi, prin proiectul asta ne vom asigura ca fiecare copil, fiecare performer în devenire, să fie cât mai bine pregătit pentru cariera sportivă.

Competiția: Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar.Durata unui joc este de 70 de minute, împărțită în două reprize egale a câte 35 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute. Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 7 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă), cu mențiunea că, în partea a doua a jocului (repriza a doua), fiecare echipă poate efectua înlocuirile de jucători în maxim trei opriri ale jocului. Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului conform ROAF. În cazul jucătorilor care nu au implinit vârstă de 14 ani, identificarea se va face în baza certificatului de naștere în original și a adeverinței de elev cu fotografie (fotografia trebuie să fie ștampilată de către unitatea școlară iar adeverința trebuie semnată și ștampilată de către directorul unității de învățământ). La meciurile din campionat (etapa județeană) asistența medicală va fi asigurată conform regulamentelor județene în vigoare. Comisia Județeană de Arbitri va delega arbitri la competiția județeană.

Obiectivul principal este stimularea emulaţiei la nivelul jucătorilor, echipelor de juniori, antrenorilor, asociaţiilor judeţene de fotbal, autorităţilor locale, mediului de afaceri şi publicului pentru susţinerea şi promovarea reprezentativelor/echipelor judeţene de juniori. Realizarea unei baze largi de selecţie pentru echipele naţionale de juniori şi cuprinderea în selecţie a celor mai valoroşi juniori. Ridicarea nivelului de pregătire a acestor jucători, precum şi a antrenorilor printr-on schimb de experienţă fructuos.

 

Acțiunea este finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Harghita și parte a programului România 100.

Jun C, 2004

 

Zona Odorhei: 06.10.2018

AFC Odorheiu Secuiesc-CS Viitorul Gheorgheni 

AFC Odorheiu Secuiesc-CSS Odorheiu Secuiesc 

CS Viitorul Gheorgheni-CSS Odorheiu Secuiesc 

 

Zona Ciuc: 06.10.2018

FK Csikszereda-Miercurea Ciuc-AS Szefite Sansimion 

FK Csikszereda-Miercurea Ciuc-AS Ezustfenyo Ciceu 

AS Szefite Sansimion-AS Ezustfenyo Ciceu 

  

Final- Tur: 12.10.2018

Loc 1 Zona Ciuc-Loc 1 Zona Odorhei

Final- Retur: 13.10.2018

Loc 1 Zona Odorhei-Loc 1 Zona Ciuc

 

 

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP