Colaborare în domeniul fotbalului între Maramureș și Transcarpatia

17 Februarie 2017, la ora 15:27 / Publicat în Comunicate AJF de Ramona Pop / 415 vizualizări

Colaborare în domeniul fotbalului între Maramureș și Transcarpatia

Instituția Prefectului, Consiliul Județean Maramureș, Asociația Județeană de Fotbal Maramureș și Primăria Recea au semnat azi un protocol de colaborare în domeniul fotbalului cu Administrația de Stat și Federația de Fotbal din Transcarpatia. Semnarea protocolului a fost urmată de o ședință de lucru comună, în care s-au fixat primele repere ale acestei colaborări.

Azi, la finele unei întâlniri moderate de Cristian Balaj - președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș (AJFMM) - a fost semnat un protocol de colaborare între autorități din Maramureș și Transcarpatia, scopul fiind acela de a stabili o agendă comună de activități în domeniul fotbalului, precum și de a implementa, în viitor, proiecte transfrontaliere. ”Nu este pentru prima oară când suntem parteneri în protocoale bilaterale pe diverse domenii”, a declarat Sebastian Mihai Lupuț - prefectul județului Maramureș, adăugând: ”Am intrat în acest proiect de colaborare la solicitarea domnului Cristian Balaj, care de curând a fost numit consilier al ministrului tineretului și sportului. Pe viitor vom colabora și mai mult în acest domeniu în care Cristian Balaj va putea ajuta nu doar Baia Mare, ci întreg județul”.

Lucian Morar, vicepreședinte al Consiliului Județean, a arătat că este încântat de acest protocol, cu atât mai mult cu cât el vine într-un moment mai puțin fericit al fotbalului maramureșean: ”Liga a treia este nivelul cel mai înalt la care evoluează acum echipele din județul nostru, eșalon în care se regăsesc două grupări din Maramureș. Prin acest protocol readucem în atenția publicului fenomenul fotbalistic!”

Ivan Duran, președinte al Federației de Fotbal Transcarpatia, a subliniat că românii constituie una dintre cele mai numeroase minorități din regiune și că e nevoie de colaborări nu doar la nivel politic pentru a-i face să se simtă în Ucraina ca acasă: ”În plus, consider că problemele cu care ne confruntăm în sport sunt similare”.

Senatorul de Maramureș Iustin Talpoș, având în subordine Serviciul de Afaceri Europene și Fonduri Europene, a admis că speră ca protocolul să aducă beneficii tuturor semnatarilor. Sensibil la subiect dat fiind că a fost cândva arbitru de fotbal, senatorul a mărturisit: ”Sportul ne-a adus mereu mai mulți prieteni decât oricare alt tip de colaborări”.

În favoarea semnării protocolului s-a arătat și Octavian Pavel, primarul de Recea, comună de unde provine una dintre cele două echipe de Liga a treia ale Maramureșului.

După semnarea protocolului, autoritățile au participat la prima ședință de lucru comună, prilej cu care s-au fixat deja primele repere de colaborare: în luna aprilie Cristian Balaj și Zoltan Szekely, foști arbitri FIFA, vor susține un seminar pentru arbitrii din Transcarpatia; după terminarea campionatelor de Liga a patra și a cincea, echipe de seniori amatori din Maramureș vor evolua la un turneu dincolo de Tisa; la începutul lunii august în Baia Mare va avea loc un turneu de juniori la care vor fi invitate echipe din Transcarpatia, precum și din județe limitrofe Maramureșului, urmând ca echipe de copii din județul nostru să participe în a doua jumătate a lunii august la un turneu în Transcarpatia.

Din partea autorităților române au participat: Sebastian Mihai Lupuț - prefectul județului Maramureș, Lucian Morar - vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristian Balaj -  președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș, senatorul Iustin Talpoș și Octavian Pavel - primar al comunei Recea.

Partea ucraineană a fost reprezentată de: Ivan Duran - prim-adjunct al Administrației de Stat Transcarpatia și președinte al Federației de Fotbal Transcarpatia, Victor M. Kachur - vicepreședinte și Eduard Iltio - director executiv din partea Federației de Fotbal Transcarpatia, Renata Moish - șef al Departamentului Relatii Economice Externe, de Investiții și Cooperare Transfrontalieră.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP