Masuri de relaxare in sportul romanesc

20 Mai 2021, la ora 12:23 / Publicat în Comunicate AJF de Cristian Damian / 1247 vizualizări

Masuri de relaxare in sportul romanesc

Lumea sportului se bucură de măsuri de relaxare fără precedent, ca parte a Ordinului comun nr. 310/708/2021 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății. Acesta a fost aprobat și transmis spre publicare către Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la data publicării. 

Astfel, de la data intrării în vigoare a ordinului comun, suporterii vor putea reveni la evenimentele sportive în aer liber, fără ca organizatorii să mai aibă obligația de a solicita aprobări sau avize pentru a avea spectatori. Procentul în care aceștia vor putea participa la evenimentele sportive este de 25% din capacitatea tribunelor.

La evenimentele sportive vor putea participa ca spectatori:

·         persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

·         persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Noutățile pentru sportivi sunt la fel de importante. În conformitate cu noile reglementări, sportivii vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt de acum exceptați de la obligația testării.

AJF Prahova recomanda vaccinarea sportivilor, pentru urgentarea reluarii competitiilor, in conditiile de normalitate.

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP