PROPUNEREA COMISIEI DE COMPETITII CATRE BIROUL EXECUTIV AL AJF PRAHOVA

26 Mai 2020, la ora 19:45 / Publicat în Comunicate AJF de Cătălin Popescu / 5071 vizualizări

PROPUNEREA COMISIEI DE COMPETITII CATRE BIROUL EXECUTIV AL AJF PRAHOVA

 PROPUNEREA COMISIEI DE COMPETITII CATRE BIROUL EXECUTIV AL AJF PRAHOVA

 

In sedinta Comisiei de Competitii din cadrul AJF Prahova din data de 26.05.2020 au fost analizate posibilitatile de reluare a competitiilor de seniori, editia 2019 – 2020, in contextul pandemiei cu care ne confruntam.

Tinand cont de principiile recomandate de UEFA, Federatia Romana de Fotbal  a cerut Asociatiilor Judetene de Fotbal sa tina cont de aceste principii, urmand ca fiecare A.J.F. in parte, sa decida asupra formei de finalizare a campionatelor, avand in vedere specificul fiecarei asociatii judetene.

Avand in vedere faptul ca autoritatile nu au comunicat pana in prezent o data certa pentru posibilitatea reluarii competitiilor de amatori, fiind preconizata totusi prima decada a lunii iulie,

Avand in vedere ca Barajul de promovare in Liga 3 (14 zone) se va disputa in prima decada a lunii August 2020,

Avand in vedere ca Federatia Romana de Fotbal a solicitat AJF-urilor comunicarea campioanei Ligii a 4-a pana la finalul lunii iulie,

Avand in vedere faptul ca F.R.F. a cerut ca AJF-urile sa asigure transparenta finalitatii campionatelor de seniori (cele de juniori fiind anulate) adoptand una din urmatoarele variante:

- finalizarea campionatului, adica jucandu-se toate jocurile ramase de disputat;

- restructurarea/segmentarea campionatului (organizarea de play – off, play - out) sau baraj intre primele doua echipe din clasamentul de la acest moment, daca diferenta de puncte dintre aceste doua echipe este mica, in conditiile in care nu se poate organiza Play - Off cu mai mai multe echipe;

- inghetarea campionatului (cu situatia actuala din clasament),

- anularea campionatului (fara promovare - retrogadare) daca nu se mai pot organiza jocuri in aceasta editie de campionat 2019 - 2020.

Comisia de Competitii a Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova propune urmatoarele:

 

Pentru Liga A – Prahova:

1.      1. Disputarea unui play-off intre primele 4 echipe din clasamentul actual, cu injumatatirea punctelor acumulate pana in prezent; Jocurile se vor disputa in sistem campionat tur-retur, urmand sa fie declarata castigatoare echipa clasata pe prima pozitie la terminarea play-offului.

Inghetarea clasamentului de la locul 5 la locul 16, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 vor participa in Liga A Prahova un numar de 18 echipe.

 

2.     2. Disputarea unui play-off intre primele 3 echipe din clasamentul actual, in sistem campionat, cu injumatatirea punctelor, dubla mansa tur-retur, urmand sa fie declarata castigatoare echipa clasata pe prima pozitie la terminarea play-offului.

Inghetarea clasamentului de la locul 4 la locul 16, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 vor participa in Liga A Prahova un numar de 18 echipe.

 

3.     3. Disputarea unui play-off intre primele 6 echipe din clasamentul actual, cu injumatatirea punctelor acumulate pana in prezent; Jocurile se vor disputa intr-o singura mansa, cu precizarea ca ocupantele locurilor 1-3 vor disputa 3 meciuri acasa, urmand sa fie declarata castigatoare echipa clasata pe prima pozitie la terminarea play-offului.

Inghetarea clasamentului de la locul 7 la locul 16, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 vor participa in Liga A Prahova un numar de 18 echipe.

 

4.     4. Inghetarea campionatului, echipa aflata pe primul loc urmand sa fie declarata campioana si sa reprezinte Judetul Prahova la barajul de promovare in Liga a 3-a, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 vor participa in Liga A Prahova un numar de 18 echipe.

 

Pentru Superliga B – Prahova:

1.      1. Disputarea unui play-off intre primele 4 echipe din clasamentul actual, cu injumatatirea punctelor acumulate pana in prezent; Jocurile se vor disputa in sistem campionat tur-retur, urmand sa fie declarate promovate echipele clasate pe primele doua pozitii la terminarea play-offului.

*in situatia in care castigatoarea Ligii A Prahova va promova in Liga a 3-a, echipa clasata pe locul 3 in play-off va promova.

 Inghetarea clasamentului de la locul 5 la locul 18, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 se vor crea doua serii de Superliga B Prahova cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal.

 

2.     2. Disputarea unui play-off intre primele 4 echipe din clasamentul actual, cu pastrarea punctelor acumulate pana in prezent, in sistem campionat tur-retur, urmand sa fie declarate promovate echipele clasate pe primele doua pozitii la terminarea play-offului.

*in situatia in care castigatoarea Ligii A Prahova va promova in Liga a 3-a, echipa clasata pe locul 3 in play-off va promova.

Inghetarea clasamentului de la locul 5 la locul 18, nicio echipa nu retrogradeaza.

Din editia 2020-2021 se vor crea doua serii de Superliga B Prahova cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal.

 

Pentru Liga B Prahova

1.      Inghetarea clasamentului, promoveaza primele 2 echipe din fiecare serie, nicio echipa nu retrogradeaza. Din editia 2020-2021 se vor crea doua serii de Superliga B Prahova cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal, Liga C Prahova se desfiinteaza, iar Liga B va contine un numar de 4-6 serii.

                                                       

Pentru Liga C Prahova

1.   Inghetarea clasamentului. Din editia 2020-2021 se vor crea doua serii de Superliga B Prahova cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal, Liga C Prahova se desfiinteaza, iar Liga B va contine un numar de 4-6 serii.

 

Pentru Cupa Romaniei 2019-2020- faza judeteana

Pentru desemnarea echipei care va reprezenta judetul Prahova, in functie de decizia Federatiei Romane de Fotbal si termenele acordate pentru finalizarea competitiei, se va incerca finalizarea acesteia cu toate fazele ramase de disputat (optimi, sferturi, semifinala si finala), in lunile iulie si august.

In cazul in care competitia nu se va putea desfasura, castigatoarea Ligii A Prahova/sau echipa de pe locul 2 va reprezenta judetul nostru in Cupa Romaniei – turul I – faza nationala.

 

Pentru Cupa Romaniei 2020-2021- faza judeteana

Participarea echipelor din Liga A este obligatorie, participarea echipelor din Superliga B Prahova si Liga B este optionala, pe baza de cerere scrisa.

 

Pentru campionatele de juniori

Anularea tuturor competitiilor de juniori organizate de AJF Prahova, conform Deciziei Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal din data de 29.04.2020.

 

 

Variantele propuse de Comisia de Competitii vor fi expuse spre consultare membrilor afiliati si supuse aprobarii in Biroul Executiv al AJF Prahova, fiind ulterior ratificate de Federatia Romana de Fotbal.

Echipele care opteaza pentru a nu continua acest sezon competional (care se incadrau in scenariile descrise mai sus si se retrag din motive financiare sau alte motive), o pot face in scris, pana cu 48 de ore inainte de reluarea competitiilor, fara a fi sanctionate de Comisia de Disciplina a AJF Prahova, ele urmand a se inscrie in viitoarea competitie 2020 – 2021 la acelasi nivel.

Toate variantele propuse se bazeaza pe scenarii ce vor avea la baza anumite conditii:

a) Campioana judetului trebuie desemnata numai pe terenul de joc

b) Se vor avea un vedere cerintele impuse de Autoritatile Nationale privin siguranta sanatatii jucatorilor, oficialilor de joc, conducatori, atunci cand se organizeaza jocuri de fotbal;

c) Orice decizie luata trebuie sa produca cea mai mica nemultumire celor mai multe cluburi;

d) Toate jocurile se vor disputa cu/fara spectatori, in functie de deciziile luate la nivel national;

e) Pentru jocurile organizate se vor respecta protocoalele de organizare valabile la momentul respective;

f) Noua editie 2020 - 2021, organizata de AJF Prahova, va incepe in jurul datei de 15.08.2020;

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP