Regulament Cupa Moş Crăciun, ediţia 2019

10 Decembrie 2019, la ora 12:58 / Publicat în Comunicate AJF / 2189 vizualizări

Regulament Cupa Moş Crăciun, ediţia 2019

 CUPA ,,MOŞ CRĂCIUN” EDIŢIA a XXVII-a - 2019

A.Participanti:

          Participa echipele cluburilor si asociatiilor sportive afiliate si neafiliate la A.J.F. Prahova, formate din jucatori legitimati si nelegitimati nascuti în/dupa 01.01.2007.

 B.Dreptul de joc:

a) pentru jucatori legitimati:

- tabel nominal cu 12 jucatori + un antrenor.

- carnet de legitimare cu viza tehnica A.J.F.,  viza cabinetului Medico-Sportiv sau viza medicul de familie.

- copie xerox dupa certificatul de nastere.

b)pentru jucatori nelegitimati:

- tabel nominal cu 12 jucatori + un antrenor

- viza medicala de la Cabinetul Medico-Sportiv sau viza medicul de familie.

- carnet de elev cu fotografie si viza directorului unitatii scolare.

- copie xerox dupa certificatul de nastere.

LIPSA unui act de mai sus duce la NEPRIMIREA in COMPETITIE.

 

 C.Perioada desfasurarii:

 

- jocuri în grupă: 14 decembrie;

- optimi, sferturi: 20 decembrie

- semifinale, finala: 21 decembrie.

Durata joc: două reprize a 15 minute fiecare.

Finala mare: două reprize a 20 minute fiecare.

 

 D.Locul desfasurarii:

 

- Sala Sporturilor Blejoi, Sala Sporturilor Breaza, Sala Sporturilor Valea Calugareasca şi Sala Sporturilor “Olimpia” Ploiesti

 

 E. Se aplica regulamentul pe TEREN REDUS

 

În caz de egalitate se executa lovituri de departajare (loviturile de departajare actioneaza in stabilirea ordinii in clasament a echipelor la egalitate de puncte). Pot executa loviturile de departajare toţi componenţii lotului. Prima serie va fi de trei lovituri, iar dacă egalitatea persistă se va executa alternativ câte o lovitură de către fiecare echipă, până în momentul în care una dintre echipe nu marchează

PENTRU A ÎNCURAJA JOCUL COMBINATIV SE VOR APLICA URMĂTOARELE REGULI:

- Nu se poate marca gol direct din lovitură de începere a jocului;

- Nu se poate marca gol direct din propria jumătate de teren;

- Nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren în careul advers.

Abaterea de la regulile mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

2.  Portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Portarul nu are voie sa arunce mingea peste jumătatea terenului. Dacă portarul nu respectă aceste reguli arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portarul echipei adverse în mod regulamentar (cu mâna).

3.  În cazul în care mingea, fiind în joc, loveşte tavanul sălii, jocul va fi oprit şi se va relua cu o lovitură indirectă de pe linia de margine, dintr-un punct paralel cu locul unde mingea a lovit tavanul sălii.

4. Dacă mingea depăşeşte în totalitate linia de margine pe parchet sau în aer, aceasta se repune în joc cu piciorul (în momentul repunerii mingea trebuie să fie nemișcată, pe sol, în exteriorul/sau pe linia de margine). Transmiterea mingiei pe sus (se admite o toleranţă de maxim 30 de centimetri) se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată de pe linia de margine, din acelaşi loc. Jucătorii adverși vor păstra o distanță de minim 3 metri față de minge. În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată din orice punct al suprafeței de poartă.

5. ESTE INTERZISĂ DEPOSEDAREA PRIN ALUNECARE, in caz contrar jucătorul vinovat va fi sancționat cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse de pe locul comiterii greșelii.

6. Alta reguli:

- Cluburile cu mai multe echipe inscrise in competitie au obligatia sa foloseasca jucatorii doar la o singura grupa. Nerespectarea acestei reguli atrage dupa sine excluderea grupelor din competitie unde a evoluat jucatorul in cauza;

-         In teren: 5+1 jucatori. Inlocuirile de jucatori sunt nelimitate pe la centrul terenului dupa iesirea jucatorului inlocuit.

-         La executarea loviturii libere zidul sta la 4 m.

-         La executarea loviturilor indirecte din interiorul semicercului de la 6m se va din orice punct al suprafeței de poartă.

-      Jucatorul care primeste doua cartonase galbene este eliminat 2 minute, iar pentru cartonas rosu eliminat 5 minute (jucatorul eliminat nu mai are drept de joc in meciul respectiv). Dacă echipa aflată în inferioritate numerică primeşte gol are dreptul ca din acel moment să-şi completeze echipa.

-         PENTRU ORICE ALTA SITUATIE se aplica R.O.A.F.

F.Asistenta medicala si arbitrajul sunt asigurate de A.J.F.Prahova.

G.Titluri si premii:

- cadouri pentru fiecare participant.

- diplome, cupe;

- castigatoarea va primi CUPA “MOS CRACIUN”- ediţia a XXVII-a.

 AJF nu poate fi facută răspunzătoare de nicio accidentare suportata de un jucator, oficial sau suporter, de o paguba de orice tip, de orice pierdere ar fi suferita de catre o persoana fizica, un club sau asociatie sportiva. Nimeni nu poate invoca necunoasterea, cunoasterea insuficienta sau interpretarea eronata a regulilor de disciplina pentru a fi scutit(exonerat) de raspunderea disciplinara. Copii vor fi supravegheati în permanenţă de catre antrenor.

 

  • Whatsapp

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP