ROAF AJF Ilfov - editia 2011

REGULAMENT DE ORGANIZARE A ACTIVITĂTII FOTBALISTICE

( PROIECT) 

 

 

CAPITOLUL I
CLUBURILE
 
Articolul 1 - Afilierea cluburilor
1 Potrivit prevederilor Statutului Federaţiei Române de Fotbal, se pot afilia la AJF numai structurile sportive cu personalitate juridică, legal constituite şi recunoscute oficial, respectiv, cluburile persoane juridice de drept privat, cluburile persoane juridice de drept public, unităţile de învăţământ cu program sau profil sportiv, palatele/cluburile copiilor şi elevilor, ale căror echipe participă la competiţiile organizate de AJF 
2 Structurile sportive ale căror echipe participă la competiţiile organizate de AJF, se afiliază la Asociaţia judeţeană de fotbal competentă teritorial, asociaţia afiliată la FRF.
3.1 Structurile sportive, cu sau fără personalitate juridică, ale căror echipe de seniori promovează din campionatul judeţean în campionatul organizat de FRF, trebuie să se afilieze şi la FRF şi, sa devină membre ale ligii profesioniste pentru a participa la competiţia respectivă. Asociaţiile sportive fără personalitate juridică, aflate în această situaţie, se pot afilia la FRF numai după constituirea lor în cluburi sportive, în condiţiile legii, şi înscrierea în Registrul sportiv, la Ministerul Tineretului şi Sportului, în caz contrar, locurile lor în campionatul respectiv devenind vacante. Perioada în care se face afilierea provizorie a cluburilor nou promovate în campionatele organizate de FRF începe la data de 1 iulie a anului în care a intervenit promovarea şi se încheie cu 7 zile înaintea începerii campionatului.
3.2 Cluburile din Liga a 2-a şi Liga a 3-a care participă şi în competiţiile de juniori organizate de AJF trebuie să fie afiliate atât la FRF cât şi la AJF,exercitându-şi drepturile şi obligaţiile corelative calităţii de membri afiliaţi ai ambelor foruri.
4 Structurile sportive a căror afiliere la FRF încetează datorită retrogradării echipelor lor de seniori în campionatul judeţean rămân afiliate la AJF competentă teritorial
5 Structurile sportive care doresc afilierea la AJF Ilfov, dupa ce s-au dezafiliat de la AMFB ori judete limitrofe, trebuie sa faca dovada dezafilieri lor. Ele vor participa in competitie la nivelul (Liga a 4 -a sau Liga a 5 -a) din care faceau parte la momentul dezafilierii.
 6 Structura sportivă care doreşte să devină membru al AJF trebuie să adreseze acesteia o cerere prin care solicită afilierea şi se obligă să respecte statutul, regulamentele şi hotărârile AJF, obligaţie care trebuie să fie înscrisă în statutul structurii sportive respective. Totodată, clubul în cauză trebuie să achite taxa de afiliere (prevazuta in anexa 1).

 

 

citeste tot documentul

AUTENTIFICARE

Intră în contul de arbitru Intră în contul de observator
TOP